Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, spune că Alianța va oferi ”suport maxim” țărilor membre și va reacționa imediat dacă oricare membru va fi atacat de Rusia.

”Trimitem un mesaj foarte clar Rusiei: oferim suport partenerului nostru Ucraina, suport de mai multe timpuri, inclusiv de apărare cibernetică. Pentru aliații NATO însă, vom furniza absolut toate garanțiile de securitate, iar atacul asupra unei țări va fi considerat un atac asupra tuturor țărilor NATO. Vreau ca această distincție să fie clară pentru că nu vreau să avem o criză și mai mare în Europa, în care Rusia amenință sau atacă oricare țară din Alianță. Vom proteja fiecare centimetru de pământ NATO”, a declarat Jens Stoltenberg, întrebat de un jurnalist despre reacția NATO în cazul în care Rusia ar opri curentul sau alte servicii în Ucraina, cu efecte negative și în România sau Polonia.

Conferința la care Jens Stoltenberg a participat poate fi urmărită integral în clipul video de la finalul știrii.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este cea mai mare alianță politico-militară a lumii, în care sunt implicate unele dintre cele mai importante state din Europa și continentul nord-american.

Citiți aici mai multe detalii despre: Cum arată NATO astăzi și ce presupune Alianța

”Este cea mai mare criză pe care am avut-o în Europa timp de decenii. Avem unitatea de răspuns pregătită pentru astfel de situații și de aceea am mobilizat-o, pentru a preveni orice neînțelegere. Aliații noștri din Estul Europei au văzut de aproape nu doar eforturile de înarmare dar și conflictul. Iar ei văd amenințarea și în retorica rușilor. Este modul prin care Rusia contestă valorile NATO. Cerându-ne să ne retragem forțele și infrastructura din terioriul a jumătate dintre membrii noștri”, a mai declarat Stoltenberg.

Anterior, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că vor fi asumate ''angajamente suplimentare în cadrul NATO pentru protejarea teritoriilor aliaţilor baltici şi români'' şi de asemenea va fi consolidată lupta împotriva dezinformării şi atacurilor cibernetice.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri