Finlanda, ţară nealiniată, dar membră a Uniunii Europene, a anunţat luni că a luat decizia 'istorică' de a trimite arme şi muniţii Ucrainei ca urmare a invadării acestei ţări de către Rusia, informează AFP şi Reuters.

'Finlanda va furniza asistenţă militară Ucrainei. Este o decizie istorică pentru Finlanda', a declarat şefa guvernului de la Helsinki, Sanna Marin, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.ro.

Citește LIVE UPDATE AICI cu ultimele informații referitoare la războiul din Ucraina.

Transportul va include 2.500 puşti de asalt, 150.000 gloanţe, 1.500 lansatoare de rachete şi 70.000 pachete de alimente, a precizat ministrul apărării, Antti Kaikkonen.

Potrivit unui sondaj comandat de postul public YLE, preluat luni de Reuters, pentru prima dată, mai mult de jumătate dintre finlandezi sunt în favoarea aderării ţării lor la NATO.

Din cei 1.382 respondenţi, 53% au spus că Finlanda ar trebui să se alăture NATO, 28% s-au declarat împotrivă, iar 19% au fost indecişi.

Sondajul are o marjă de eroare de +/-2,5 puncte procentuale şi a fost lansat la 23 februarie, cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, precizează YLE.

Rezultatele arată o schimbare rapidă în atitudini, având în vedere că, acum doi ani, numai 20% dintre respondenţi erau în favoarea intrării în NATO, potrivit unui sondaj comandat de cotidianul Helsingin Sanomat, însă acest procent crescuse la 43% în urmă cu mai puţin de două săptămâni.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri