Într-o actualizare a recomandărilor sale de călătorie, Ministerul canadian de Externe a indicat că a ridicat "nivelul de risc" pentru Rusia, cerându-le cetăţenilor săi "să evite orice călătorie în Rusia din cauza impactului conflictului armat cu Ucraina".

"Dacă vă aflaţi în Rusia, ar trebui să plecaţi cât timp sunt încă disponibile opţiuni comerciale", a adăugat ministerul. Ottawa recomanda anterior cetăţenilor săi să evite călătoriile neesenţiale în Rusia, potrivit Agerpres.ro.

În recomandările sale de călătorie, ministerul notează că sancţiunile împotriva Moscovei şi represaliile Rusiei "ar putea avea un impact important asupra disponibilităţii şi furnizării serviciilor esenţiale" şi că disponibilitatea zborurilor este din ce în ce mai limitată.

Referindu-se la legea care restrânge libertatea de exprimare privind situaţia actuală adoptată de parlamentul rus la 4 martie, ministerul a subliniat că "jurnaliştii şi alţi lucrători media s-ar putea confrunta cu riscuri considerabile", în special amenzi şi pedepse cu închisoarea.

Ottawa i-a invitat pe cetăţenii canadieni să se abţină de la a discuta despre invazia Ucrainei de către Rusia, de a participa la proteste sau de a împărtăşi ori de a posta informaţii legate de evenimentele actuale din Ucraina şi Rusia.

Aceeași recomandare a venit și din partea Statelor Unite ale Americii, care a solicitat americanilor să țină cont de situația tensionată din Rusia și de faptul că ar putea exista repercusiuni asupra locuirii lor.

Locuirea în Rusia, o corvoadă pentru occidentali

Canadienii care doresc să rămână în Rusia în ciuda acestei atenţionări sunt, de asemenea, avertizaţi că ar putea "rămâne în Rusia mai mult decât se aşteaptă", ar putea fi "afectaţi de penuria de bunuri şi servicii esenţiale" şi "riscă să nu îşi poată folosi cardurile bancare". Ei mai sunt atenţionaţi că nu vor trebui "să depindă de guvernul Canadei pentru a părăsi ţara".

Canada, care a luat deja numeroase sancţiuni economice împotriva Rusiei, "va continua să impună sancţiuni punitive lui Putin şi oligarhilor", pentru ca aceştia să-şi înţeleagă "greşeala monumentală", a reafirmat premierul Justin Trudeau, anunţând un turneu european.

Justin Trudeau urmează să părăsească Ottawa pentru a vizita Londra, Riga, Berlinul şi Varşovia pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri