Aeroportul din Vinița ar fi fost distrus în urma unor atacuri cu rachete. Momentul ar fi fost surprins pe o cameră video.

În acest context, președintele Volodimir Zelenski cere din nou închiderea spațiului aerian al Ucrainei de către NATO. De mai multe zile, Zelenski se declară dezamăgit de atitudinea ezitantă a NATO de a termina acest conflict.

Zelenski a cerut în repetate rânduri Occidentului să implementeze o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, dar SUA şi aliaţii săi din NATO au respins aceste apeluri, temându-se de o confruntare directă cu Moscova.

În schimb, SUA i-au promis lui Zelenski ajutor militar, iar liderul ucrainean ''a făcut un apel disperat pentru ca ţările europene să furnizeze Ucrainei avioane de fabricaţie rusească'' în timpul convorbirii video, a precizat Schumer.

Vezi și: LIVE UPDATE | Ziua 11 de război: Cele mai importante evenimente (wall-street.ro)

''Aceste avioane sunt foarte necesare. Şi voi face tot ce pot pentru a ajuta administraţia să faciliteze transferul lor'', a declarat Schumer într-un comunicat. Peste 280 de membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor au participat la apel.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri