Comisia Europeană a plătit 300 milioane de euro sub formă de asistenţă macrofinanciară (AMF) de urgenţă pentru Ucraina, informează un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agepres.

Plata fondurilor a fost accelerată pentru a contribui la consolidarea stabilităţii macroeconomice a Ucrainei în contextul invaziei neprovocate şi nejustificate de către Rusia.

Aceasta este partea iniţială a unei prime tranşe de 600 milioane de euro din cadrul noului program AMF de urgenţă pentru Ucraina, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Se preconizează că o sumă suplimentară de 300 milioane de euro se va plăti săptămâna viitoare.

Acest sprijin vine în completarea pachetelor ample şi fără precedent de măsuri pe care UE le-a luat ca răspuns la actele de agresiune ale Rusiei asupra integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Uniunea Europeană trebuie "să facă mai mult" pentru Ucraina, după ce liderii celor 27 au exclus în ajun orice aderare rapidă a Ucrainei la UE, relatează AFP.

Trebuie mers mai departe. Nu este ceea ce aşteptăm", a spus Zelenski într-un videoclip postat pe Telegram, în care apare pe stradă, fără cască sau vestă antiglonţ.

Deciziile politicienilor trebuie să coincidă cu starea de spirit a popoarelor lor, a popoarelor europene (...) Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru noi, pentru Ucraina", a adăugat el, subliniind că Ucraina se află în pragul unei "catastrofe umanitare".

Reuniţi joi la un summit la Versailles, şefii de stat şi de guvern din UE nu au considerat posibilă aderarea rapidă a Ucrainei la Uniunea Europeană, deschizând în acelaşi timp uşa unor legături mai strânse.

În timp ce Kievul a depus o cerere în speranţa aderării la UE "fără întârziere", premierul olandez Mark Rutte a reamintit că nu există "o procedură rapidă"."Vrem să lucrăm intensiv cu Ucraina", a precizat el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri