Douăsprezece rachete balistice au vizat Erbil şi consulatul american din capitala Kurdistanului irakian, au asigurat forţele de securitate kurde într-un comunicat de presă în care mai informează că aceste rachete au fost lansate din afara graniţelor Irakului, transmite Agerpres care citează AFP.

Irakul împarte cu Iranul lunga sa graniţa de est, iar Teheranul joacă în Irak un rol esenţial atât din punct de vedere politic, cât şi economic.

Atacul a fost realizat cu "12 rachete balistice trase asupra unui district din Erbil şi au vizat consulatul american", potrivit unui comunicat al unităţii de combatere a terorismului din Kurdistan.

"Rachetele au fost lansate din afara graniţelor Irakului şi Kurdistanului, mai precis dinspre estul" ţării."Nu există pierderi umane, ci doar pagube materiale", adaugă comunicatul, fără a menţiona posibile pagube aduse consulatului american.

Atacuri cu rachete sau drone-capcană, niciodată revendicate, vizează în mod regulat interesele americane şi trupele coaliţiei internaţionale antijihadiste din Irak, unde grupările armate pro-iraniene cer plecarea soldaţilor americani.

În ianuarie 2020, Iranul a lansat un atac cu rachete care a vizat baze ce găzduiesc soldaţi americani în Irak ca răzbunare pentru asasinarea, cu câteva zile mai devreme, a generalului Qassem Soleimani de către Washington. Într-o jumătate de oră, 22 de rachete sol-sol iraniene au fost trase asupra bazelor din Ain al-Assad şi Erbil.

Gardienii Revoluţiei din Iran au revendicat atacul cu rachete din Kurdistanul irakian

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, au revendicat duminică tirurile cu rachete din Kurdistanul irakian, afirmând că au ţintit un "centru strategic" israelian, şi au ameninţat statul evreu cu noi riposte "distructive".

"'Centrul strategic al conspiraţiei şi viciului sioniste' a fost vizat de rachete puternice ale Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice", se arată într-un comunicat publicat de Sepah News, site-ul Gardienilor Revoluţiei.

Conform comunicatului, Gardienii Revoluţiei au ripostat la "recente crime ale regimului sionist" (Israel - n.r.), aluzie la un atac israelian de luni din Siria care a dus la moartea a doi ofiţeri ai acestei armate ideologice iraniene.

Duminică dimineaţă, forţele de securitate kurde au transmis că douăsprezece rachete balistice lansate din afara teritoriului Irakului, mai exact dinspre Est, au vizat consulatul american de la Erbil, capitala Kurdistanului din Irak, situată în nordul ţării, fără a face victime.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a dat asigurări că nu există nici daune şi nici victime la niciuna dintre instalaţiile guvernului american.

În comunicatul lor de duminică, Gardienii Revoluţiei au ameninţat Israelul cu "răspunsuri dure, decisive şi distructive la crimele sale".

De la începutul războiului din Siria în urmă cu 11 ani, Israelul a desfăşurat sute de atacuri aeriene asupra vecinului său, ţintind poziţii ale armatei, precum şi combatanţi ai Hezbollahului libanez şi ai altor miliţii susţinute de Teheran.

Israelul îşi comentează rar atacurile, însă afirmă că nu va permite inamicului său, Iranul, să îşi extindă influenţa în Siria, mai arată Agerpes.

Sursa foto: Twitter / L-Team

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri