Președintele SUA, Joe Biden, urmează să îl avertizeze pe omologul său chinez, Xi Jinping, că se va confrunta cu „costuri” dacă Beijingul va sprijini Rusia, aliata sa, de sancțiuni occidentale intense care vizează pedepsirea invaziei Moscovei în Ucraina.

Primul apel telefonic al celor doi lideri de la summit-ul video din noiembrie va arăta diferențele de poziție dintre cele două superputeri, în timp ce SUA conduce o campanie de presiune fără precedent asupra Rusiei, punând China într-o situație problematică, scrie The Guardian.

Este „o oportunitate pentru președintele Biden de a evalua unde se află președintele Xi”, a spus secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.

Vineri devreme, sirenele de raid aerian au sunat în orașul Lviv din vestul Ucrainei, urmate de sunetul exploziilor și a unei coloane de fum, la câțiva kilometri de centrul orașului.

Apelul Biden-Xi, va avea loc, la orele 13:00 GMT (ora 15:00 în România), după ce Rusia a fost acuzată de Regatul Unit, SUA, Franța, Albania, Irlanda și Norvegia de crime de război, iar Parisul a susținut că Vladimir Putin pretindea doar că este interesat de negocierea unei păci. afacere.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri