Komsomolskaia Pravda, un ziar pro-Kremlin, a publicat pentru scurt timp o informaţie cu numărul soldaţilor ruşi despre care se crede că au fost ucişi în Ucraina, un număr destul de mare, dar imediat a şters informaţia.

Un bilanţ al Ministerului Apărării rus a fost publicat duminică pe pagina web a ziarului, indicând 9.861 de soldaţi ruşi ucişi de la începutul conflictului, după cum a arătat o versiune salvată, care a circulat luni, informează Agerpres.

Acest bilanţ al pierderilor suferite de forţele ruse în Ucraina este semnificativ mai ridicat decât cei 498 de soldaţi ucişi confirmaţi oficial până în prezent de Moscova.

Totuşi, câteva ore mai târziu, pasajul referitor la victime a dispărut din articolul publicat de Komsomolskaia Pravda.

Diferite media încercau să rezolve puzzle-ul legat de sensul respectivului articol luni, unele dintre acestea menţionând că Ministerul Apărării rus nu oferise niciun fel de informaţii referitoare la pierderile armatei în conferinţa de presă de duminică.

Jurnalistul Iaroslav Trofimov de la Wall Street Journal aprecia pe Twitter: "Fie site-ul ziarului KP a fost spart, fie cineva de acolo a primit numerele scurse şi le-a postat".

Dacă acest bilanţ se adevereşte înseamnă că, în mai puţin de o lună, 10.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina. În războiul din Afganistan din anii 1980, armata sovietică a pierdut aproximativ 15.000 de soldaţi în decurs de nouă ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri