Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat miercuri o rezoluţie prin care cere Rusiei să înceteze "imediat" războiul din Ucraina, transmite AFP, citată de Agerpres.

Din cele 193 de ţări membre, 140 au votat în favoarea documentului, care nu are caracter obligatoriu, în timp ce 38 s-au abţinut, iar cinci au fost împotrivă.

Este a doua rezoluţie a Adunării Generale legată de invazia rusă în Ucraina, după cea din 2 martie, care a urmat blocării prin veto-ul Rusiei a unei rezoluţii a Consiliului de Securitate.

Joi, Adunarea s-a pronunţat şi asupra unui text concurent prezentat de Africa de Sud, care nu menţiona Rusia, respingându-l cu 50 de voturi pentru, 67 împotrivă şi 36 de abţineri.

Rezoluţia adoptată a fost propusă de Ucraina şi "cere încetarea imediată a ostilităţilor Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi în special a tuturor atacurilor împotriva civililor şi a unor obiective civile". Totodată, documentul "reiterează apelul secretarului general (Antonio Guterres - n. red.) ca Federaţia Rusă să oprească ofensiva militară, precum şi apelul la implementarea unui armistiţiu şi la revenirea pe calea dialogului şi a negocierilor".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri