Ucraina a pierdut cel puțin 74 de tancuri de la începutul invaziei declanșate de Rusia pe 24 februarie. Însă, în același timp, armata statului condus de Volodimir Zelenski ar fi capturat cel puțin 117 tancuri rusești, conform analiștilor.

Trăgând linie, conform analiștilor, e posibil ca armata ucraineană să aibă în acest moment mai multe tancuri decât înainte de declanșarea de către Rusia a invaziei, fără să fi construit vreunul, ci doar preluându-le pe cele ale inamicului.

De partea cealaltă, Rusia ar fi capturat cel puțin 37 de tancuri ucrainene, un număr mic în comparație cu pierderile suferite pe acest segment, estimate la 274, scrie Forbes.com.

Armata lui Vladimir Putin ar fi ajuns în această situație deoarece nu ar fi fost pregătită pentru un război atât de intens, determinarea ucrainenilor de a-și apăra teritoriul luându-i prin surprindere.

Loviturile date de armata ucraineană au făcut ca trupe rusești poziționate în diverse zone ale țării să fie private de accesul la muniție sau combustibil, așa că unele tancuri au fost găsite pur și simplu abandonate, echipajele lor părăsind locațiile respective din cauza lipsei de resurse.

La momentul publicării acestei știri, o serie de unităţi militare ruse au început să se retragă din unele zone din Ucraina după ce au suferit pierderi grele, a anunţat armata ucraineană într-un raport cu privire la situaţia de pe front dat publicităţii, iar liniile frontului sunt "practic îngheţate", în timp ce invazia rusă intră în cea de-a doua lună, a declarat Oleksii Arestovici, unul din consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit DPA, preluată de Agerpres.ro.

Câteva unităţi militare s-au retras în spatele frontierei ruse după ce au pierdut mai mult de jumătate din personalul lor, susţine Statul Major al armatei ucrainene.

Citând Statul Major al armatei ucrainene, consilierul preşedintelui Zelenski afirmă că trupele ruse nu mai au resurse suficiente pentru a încerca noi progrese, ducând lipsă de combustibil, raţii alimentare şi muniţii. "Ocupantul este flămând şi desculţ", a spus Arestovici.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri