Decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a invada Ucraina "are legătură cu vârsta lui şi eficienţa" sa, printre alţi factori, a declarat miercuri comandantul forţelor SUA în Europa (EUCOM), generalul Tod Wolters, totodată comandant suprem al Forţelor aliate în Europa (SACEUR), citat de EFE, relatează Agerpres.

Wolters a fost audiat miercuri în Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanţilor, la o zi după o audiere similară în faţa unei comisii de acelaşi profil din Senat, pentru a discuta măsurile adoptate împotriva invaziei ruse în Ucraina, care a început la 24 februarie.

În cadrul sesiunii, generalul a fost întrebat de congresmanul Jim Banks, care reprezintă al treilea district din Indiana, despre motivele deciziei lui Putin, în vârstă de 69 de ani, de a invada ţara vecină.

"Cred că Putin simte că are sprijinul popular al cetăţenilor Rusiei şi am impresia că a încercat să profite de fisurile care ar fi putut apărea în NATO ca urmare a situaţiei" generate de retragerea din Afganistan, a indicat Wolters.

De asemenea "cred că are de-a face cu vârsta şi eficienţa lui, iar toate acestea combinate l-au pus într-o poziţie care l-a făcut să meargă mai departe", a adăugat el.

Chiar dacă la mijloc sunt o mulţime de factori, comandantul NATO a remarcat că "variabila principală" este că Putin crede că are sprijinul ruşilor.

Pe de altă parte, Wolters a subliniat că "acţiunea fără sens a Rusiei" în Ucraina reprezintă o oportunitate de a revizui "arhitectura militară permanentă" pe care SUA o au în Europa de Est.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri