Un politician din Israel a sugerat că ar fi o idee bună să cumpere insule grecești ca un plan de rezervă pentru israelieni, în cazul unui atac cu rachetă din partea Iranului.

Avri Steiner, un reprezentant al Partidului Albastru și Alb (Blue and White Party), condus de Benny Gantz, ministrul Apărării din Israel, a spus că insulele din Grecia ar putea reprezenta un bun plan de retragere, scrie Keep Talking Greece.

Potrivit mai multor surse, Steiner a precizat că insulele ar putea fi transformate ”într-un rai al evreilor în caz de urgență, un loc de refugiu pentru poporul evreu în caz de război”.

Politicianul a susținut că Grecia deține cel puțin 40 de insule nelocuite, pe care Israelul le poate cumpăra și poate construi infrastructură. El s-a referit la datele fondului de privatizare al Greciei, Hellenic Republic Asset Development Fund, care a identificat, în 2012, 40 de insule și insulițe nelocuite de pe teritoriul Greciei care ar putea fi închiriate pentru până la 50 de ani, pentru a reduce datoria țării.

Politicianul israelian a adăugat că ar fi posibil să se creeze un contract cadru cu guvernul grec pentru a transfera ulterior suveranitatea Israelului.

Propunerea a fost primită cu o foarte mare opoziție, deși Steiner insistă că aceasta ar putea fi o bună soluție pentru protecția poporului israelian în fața celor circa 3.000 de rachete balistice ale Iranului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri