De cele mai multe ori oamenii aleg sa mearga in vacante pe insulele cunoscute prin plajele cu nisip fin si apele limpezi, neglijand insulele unice si uimitoare cu peisajele pitoresti pe care le au. Vezi in continuare 10 insule mai putin cunoscute de lume, dar unde merita sa-ti petreci cel putin o vacanta, potrivit BI.

1. Insula Reunion

Insula Reunion este situata in Oceanul Indian si este o alternativa fantastica pentru popularele insule Maldive, potrivit HomeToGo.

Insula gazduieste paduri tropicale, fiind destinatia perfecta pentru iubitorii de natura. Pe langa apele de culoare turcoaz, insula are multe trasee impresionante pentru drumetii care pot duce spre un vulcan.

Destinatie de vacanta: Insula Reunion

Sursa foto: Shutterstock/ Balate Dorin

2. Insulele Egadi, Italia

Aceste insule tinute in secret de catre italieni, cel putin pana acum. Insulele Egadi sunt trei insule de pe coasta de vest a Siciliei. Insulele sunt aproape exclusiv vizitate de italieni, desi au plaje frumoase, soare, mancare delicioasa si vinuri fantastice.

Insulele Egadi - destinatie de vacanta

Surse foto: Shutterstock/Beketoff

3. Curacao

Curacao combina obiceiuri din Caraibe si Europa. Pe aceasta insula olandeza poti gasi plaje minunate si o arhitectura inspirata din Europa. Districtul Pietermaai este cea mai colorata parte a insulei, aici sunt baruri si restaurante in care merita sa intra cand vizitezi insula.

Vacanta pe insula Curacao

Sursa foto: Shutterstock/ Izabela23

4. Insulele Feroe

Aceste insule nu sunt foarte cautate pentru ca majoritatea turistilor prefera destinatii cu plaje insorite. Insulele Feroe sunt o destinatie perfecta pentru cei care isi doresc o vacanta mai “revigoranta”. Insuele Feroe ofera peisaje naturale exceptionale si sunt perfecte pentru plimbari lungi in imprejurimi pitoresti.

Destinatie de vacanta - Insulele Feroe

Sursa foto: Shutterstock/ MikeDrago.cz

5. Insulele Azore, Portugalia

In largul coastei de vest a Africii, insulele Azore sunt un grup portughez de insule care iti pot oferi tot ce ai nevoie pentru o aventura perfecta de vara. Aici poti opta pentru diferite activitati sportive nautice, precum scufundari sau surfing.

Destinatia de vacanta - Insulele Azore din Portugalia

Sursa foto: Shutterstock/ Vicky SP

6. Insulele Madeira, Portugalia

Arhipelagul Madeira a fost tinut in secret pana recent, acum se poate ajunge acolo in doar 90 minute de zbor din Lisabona. Cand turistii ajung aici spun ca nu seamana cu nici o alta destinatie din Europa si este unica.

Vacanta de vis in insulele Madeira din Portugalia

Sursa foto: Shutterstock/ symbiot

7. Lanzarote, Spania

Daca esti in cautare de o vacanta in Spania, dar nu vrei neaparat sa mergi in Ibiza, unde este mai mereu aglomerat, poti opta pentru Lanzarote.

Pe plajele insulei Lanzarote sunt o multime de hoteluri de tip boutique, iar daca vrei un pranz sau o cina cu o priveliste unica, poti urca pe vulcanul acestei insule, unde exista un restaurant.

Vacanta in Spania pe insula Lanzarote

Sursa foto: Shutterstock/ Paolo Tralli

8. Ile de Re, Franta

Parizienii au in apropiere o destinatie de vacanta cu podgorii si plaje cu nisip alb. Pe coasta de vest a Frantei se gaseste insula Ile de Re. Aceasta este suficient de mica incat poate fi explorata pe bicicleta.

Ile de Re, insula din Franta pentru o vacanta frumoasa

Sursa foto: Shutterstock/Zzzz17

9. Vis, Croatia

Vis este considerata a fi o perla intre insulele croate. Aceasta insula a fost interzisa o parte din istoria asta pentru ca a servit ca baza militara pana la sfarsitul anilor ’80. Cu plajele sale frumoase si golfurile retrase, Vis poate fi o destinatie de vacanta perfecta pentru cei care cauta liniste.

Destinatie de vacanta - insula Vis, Croatia

Sursa foto: Shutterstock/xbrchx

10. Insula Stewart, Noua Zeelanda

Insula Stewart intra in categoria destinatiilor de vacante linistite cu plaje cu nisip fin si ape turcoaz.
Aici locuiesc in jur de 380 de persoane, deci nu ar trebui sa-ti faci griji ca va fi aglomerat.

Insula Stewart din Noua Zeelanda, destinatia perfecta pentru vacanta

Sursa foto: Shutterstock/ R. Vickers

Sursa foto: Shutterstock / Filip Fuxa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri