Plaje cu nisip fin si auriu, ape limpezi, paduri tropicale, peisaje exotice, crezi ca ai vazut totul cand vine vorba de insule frumoase din lume. Indraznim sa te contrazicem si sa iti aratam ca nu ai vazut chiar toate insulele superbe, nici macar in fotografii, si ca mai ai de descoperit locuri unice si minunate. Iata mai jos sapte insule mai putin cunoscute, dar care merita vizitate in aceasta viata, potrivit Business Insider.

Vara este pe terminate si probabil ti-ai epuizat concendiu, insa nu e niciodata prea tarziu sau prea devreme sa iti planuiesti urmatoarea vacanta. Sau poate te numeri printre cei care prefera sa iti petreci sarbatorile de iarna pe o insula exotica. In oricare dintre cazuri, am facut o selectie a sapte insule mai putin cunoscute si promovate, dar pe care trebuie sa le vizitezi.

Paros, Grecia

Paros nu se bucura de atentia pe o care merita; cu o natura frumoasa, plaje uimitoare, Paros este destinatie ideala pentru turistii tineri si cupluri. Plajele izolate de pe aceasta insula, dealurile superbe si casele vopsite in alb si albastru alcatuiesc decorul perfect pentru cei care cauta o atmosfera mai relaxata, totala opusa unei vacante in Mykonos, insula din apropiere. In Paros poti explora sate, peisaje si paduri fermecatoare si te poti rasfata cu o bucatarie pe masura.

insule mai putin cunoscute

Sursa foto: Kite_rin/Shutterstock

Kauai, Hawaii

Kauai atrage o multime diferita fata de Oahu sau Maui cu farmecul sau de oras adormit. Insula are o multime de hoteluri luxoase pentru cei care nu vor sa se aventureze si prefera sa se relaxeze. Turistii dornici de aventura si adrenalina nu se vor plictisi in Kauai si vor iubi drumetiile prin zonele accidentate si cascadele nemaipomenite.

insule mai putin cunoscute

Sursa foto: Shane Myers Photography

Insula Holbox, Mexic

Insula Holbox este situata in aproprierea Cancunului, dar a ramas neatinsa pe petrecerile si ritmul alert, fiind destinatia preferata a localnicilor din Cancun. Aceasta insula, ca o mica ascunzatoare, este recunoscuta pentru atmosfera relaxata si plajele senine, precum si pentru faptul ca aici nu exista masini.

insule mai putin cunoscute

Sursa foto: Tono Balaguer/Shutterstock

Insula Ischia, Italia

Poate visezi la o vacanta in insula Capri, dar nu subestima frumusetea acestei insule vulcanice din Golful Napoli, situata la 30 de km de orasul Napoli. Ischia este recunoscuta pentru namolurile si apele cu proprietati terapeutice inca din vremea romanilor, de cand a fost supranumita "insula sanatatii". In plus, are o multime de hoteluri boutique, magazine luxoase, plaje frumoase, terase si cafenele elegante, care iti vor asigura o vacanta minunata.

insule mai putin cunoscute

Insula Martinica, Caraibe

Supranumita "insula florilor", Martinica este cunoscuta din istorie ca fiind refugiul celor persecutati religiosi. Pe langa incarcatura istorica, Maritinica are paduri tropicale uimitoare, plaje cu nisip alb si ape limpezi. Cultura insulei reflecta tendintele franceze, insa poti simti influentele din Caraibe. Insula dispune de puncte turistice dintre cele mai variate: poti sa te plimbi pe munti, sa explorezi padurile tropicale si plajele superbe, sa te plimbi cu barca, sa inoti printre corali sau chiar sa vizitezi muzeul Volcanologique, care documenteaza eruptia vulcanului Mont Pelee in 1902.

insule mai putin cunoscute

Sursa foto: Damien VERRIER/Shutterstock

Insula Reunion, Africa

La Reunion este o insula franceza situata in Oceanul Indian si o alternativa fantastica pentru popularele Insule Maldive. Inconjurata de plaje frumoase, insula gazduieste, de asemenea, paduri tropicale luxuriante si este destinatia ideala pentru iubitorii de natura. Insula Reunion este un paradis al fotografului, avand trasee impresionante pentru drumetii, vulcani gloriosi, ape turcoaz si recifuri de corali. Este, de asemenea, un mediu potrivit pentru a-ti practica franceza, iar populatia locala este prietenoasa cu turistii.

insule mai putin cunoscute

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock

Insulele Egadi

Insulele Egadi erau considerate un secret italian, cel putin pana acum. Noi iti sugeram sa vizitezi toate cele trei insule situate in vestul coastei Siciliei, Favignana, Levanzo si Marettimo, care sunt vizitate in mare parte doar de italieni, desi includ toate elementele unei vacante perfecte: plaje superbe, vreme minunata, mancare buna si vinuri pe masura.

Daca totusi nu vrei sa vizitezi toate cele trei insule Egadi, prima noastra recomandare este Marettimo. Desi in Marettimo este cel mai dificil de ajuns – se ajunge usor cu hidrofoilul, din Trapani - vei fi recunoscator pentru scufundarile in apele acestei insule si pentru faptul ca este cea mai putin vizitata insula din cele trei.

insule mai putin cunoscute

Sursa foto: elesi/Shutterstock

Sursa foto: musicman/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri