O vacanta pe o insula pustie este de departe cea mai spectaculoasa, unica, relaxanta, idilica experienta pe care o poate trai un turist, in materie de calatorii. Cati dintre voi nu s-au imaginat pe o insula tropicala, lenevind in hamac, sub un palmier, cu un cocktail racoritor alaturi, admirand oceanul nesfarsit? Chiar daca pare greu de crezut, paradisul pe pamant chiar exista, trebuie doar sa stim unde sa il cautam. Iata o lista cu unele dintre cele mai frumoase insule din lume, din care sa te inspiri pentru urmatoarea vacanta.

Ambergris Caye, Belize

Foto: Shutterstock.com

Ambergris Caye este cea mai mare insula din Belize (America Centrala), care atrage numerosi turisti pasionati de sporturile nautice. Nu doar ca este o insula splendida, dar este si un amestec perfect intre modernitate si liniste, scrie tripandtravelblog.com. Peisajul unic reprezinta o combinatie intre plajele cu nisip alb, turcoazul marii si padurile de mangrove care completeaza acest spectacol al naturii fara cusur. Un alt spectacol se desfasoara si sub apa, acolo unde pasionatii de scufundari pot admira coralii si fauna marina.

Providenciales, Insulele Turks si Caicos

Foto: Shutterstock.com

Considerata o bijuterie in Marea Caraibelor, insula Providenciales (America Centrala) are cele mai spectaculoase plaje din lume. Pana in anii '60, insula a ramas destul de izolata de restul lumii, astfel ca acolo nu existau vehicule cu motor, apa curenta, electricitate sau telefonie. Astazi, datorita investitiilor care s-au facut in acest colt de lume, infrastructura s-a dezvoltat suficient incat sa ofera facilitati de transport si cazare turistilor.

Citeste si: Din Africa de Sud pana in Patagonia: TOP 30 destinatii de vacanta pentru Millennials

Bora Bora

Foto: Shutterstock.com

Fascinanta insula Bora Bora se afla la 250 de kilometri de Tahiti, in Oceanul Pacific. Lagunele turcoaz, nisipul alb si fin, apusurile sangerii si culorile fabuloase ale naturii creeaza cadrul perfect pentru o escapada romantica.

Chiar daca se afla la capatul lumii, Bora Bora ofera o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber: snorkeling printre pestii tropicali in rezervatia de corali, plimbari cu jet skiul, scuba diving, o ocazie unica de a descoperi fauna Oceanului Pacific, plimbari cu submarinul pe langa peretele de coral, aqua safari.

Cat priveste serviciile de cazare si masa, este bine cunoscut faptul ca resorturile din Bora Bora sunt printre cele mai bune din lume.

Lewis si Harris, Scotia

Foto: Shutterstock.com

Cei mai multi dintre noi, atunci cand vorbim de insule, ne gandim la colturi de lume aflate la capatul pamantului, in zone tropicale, insa exista si exceptii. Una dintre ele este insula Lewis si Harris din Scotia.

Insula Lewis and Harris face parte din arhipelagul Hebridelor exterioare, nord-vestul Scotiei, Regatul Unit. Este a treia cea mai mare insula din Insulele Britanice, dupa Marea Britanie si Irlanda, potrivit wikipedia.org.

De-a lungul istoriei, din punct de vedere geografic, insula a fost impartita in doua regiuni distincte, partea nordica, cu relief plat, denumita Lewis si cea sudica, muntoasa, denumită Harris.

Insula este un loc cu peisaje spectaculoase, dar si cu o istorie si cultura fascinante. Cele mai importante atractii turistice sunt megalitii de la Calanais, vechi de 5.000 de ani, satul Garenin, cu case "negre, farul Butt of Lewis.

Aitutaki, Insulele Cook

Foto: Shutterstock.com

Aitutaki este o insula mica din Oceanul Pacific, inconjurata de o bariera de corali si care are nenumarate lagune. Locul este ideal pentru cei care cauta o insula linistita, unde sa se relaxeze la soare, sa se plimbe pe plaja sau sa leneveasca la umbra palmierilor. In ciuda frumusetii sale unice, Aitutaki nu este o destinatie turistica aglomerata, chiar daca, poate, pare greu de crezut.

Naxos, Grecia

Foto: Shutterstock.com

Naxos este cea mai mare insula greceasca din arhipeleagul Cicladelor, aflat in Marea Egee, situat intre Grecia continentala, Creta si Antalia. Insula Naxos reprezinta un amestec unic intre ruinele antice si modernitatea statiunilor cu iesire la mare. Turistii pasionati de istorie vor descoperi in Naxos muzee si situri arheologice, care adapostesc marturii despre grecii antici, insa nu sunt de ignorat nici cele aproape 20 de plaje spectaculoase, cele mai multe aflate in apropierea orasului Chora.

Koh Tao, Thailanda

Koh Tao este o insula din golful Thailandei, care sta la umbra palmierilor, care si-a luat numele de la testoasele care ii populeaza plajele. Plajele cu nisip alb, inconjurate de dealuri abrupte, sunt accesibile doar cu jeep-urile. Pe insula Koh Tao, soarele este prezent 300 de zile pe an, asa ca nu exista un loc mai potrivit ca sa te bucuri de o vacanta relaxanta.

Citeste si: Vacante all inclusive ieftine: De la insule salbatice si plaje linistite, la cele mai vibrante orase

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri