Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că cererea pentru cărbune este ridicată, iar cărbunele rusesc destinat Europei va fi redirecţionat către alte pieţe, dacă UE îl refuză

Uniunea Europeană a adoptat oficial al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care include interdicţii privind importul de cărbune, lemn, produse chimice şi alte bunuri. Interdicţia privind importurile de cărbune va intra în vigoare începând din a doua săptămână din august. Nu mai pot fi semnate noi contracte începând de vineri, ziua publicării sancţiunilor în Jurnalul Oficial al UE, scrie Agerpres.

"Cărbunele este o materie primă extrem de căutată. Cum consumul în Europa a fost abandonat, există o anumită perioadă de graţie, fluxurile de cărbune vor fi direcţionate către pieţe alternative", a spus Peskov.

În 2021, Rusia a exportat în total 223 milioane tone de cărbune, din care 48,7 milioane, sau 22%, a mers spre Europa, conform datelor Ministerului Energiei de la Moscova.

Decizia UE de a abandona cărbunele rusesc va avea efecte contrare, a avertizat ministrul Energiei, Nikolai Shulginov. El a repetat că exportatorii ruşi de cărbune vor redirecţiona livrările, dar nu a specificat spre ce pieţe. Şi Japonia a anunţat vineri interzicerea importurile de cărbune din Rusia.

Potrivit estimărilor Comisiei Europene, un embargou la nivelul UE privind importurile de cărbune din Rusia ar însemna pentru Moscova o diminuare a veniturilor cu patru miliarde de euro pe an.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri