Un convoi de 40 de vehicule încărcate cu 50 de tone de material pentru serviciile urgenţă va pleca din Franţa către frontiera dintre România şi Ucraina, unde aceste echipamente vor fi predate salvatorilor ucraineni, a

O sută de pompieri vor conduce 12 vehicule pentru stingerea incendiilor şi 12 vehicule de salvare a persoanelor, a detaliat purtătorul de cuvânt al Protecţiei civile, comandantul Alexandre Jouassard, în cadrul unui briefing de presă de pe platforma logistică a aeroportului Roissy-Charles de Gaulle, de unde va pleca convoiul, potrivit Protecţiei civile din Franța, citată de Agerpres.

Aproape 50 de tone de material, în special instrumente pentru localizarea victimelor în dărâmături, perne pneumatice sau material de luptă împotriva incendiilor de hidrocarburi, vor fi predate protecţiei civile ucrainene.

Materialul pentru a-i localiza pe răniţi, dezvoltat de compania franceză Scorpe, "este adaptat la ceea ce se întâmplă în Ucraina", a explicat Alexandre Jouassard. "Atunci când avea loc un bombardament cu prăbuşire, imediat echipele puteau ajunge în aceste zone, numai că ele aveau frustrarea că nu puteau găsi victimele", a adăugat el.

Este vorba despre un al doilea convoi, după cel plecat în martie, al Protecţiei civile, în coordonare cu centrul de gestionare a crizelor din cadrul Ministerului de Interne (CDCS) şi în legătură cu omologii lor europeni şi ucraineni.

Sosirea convoiului în hub-ul umanitar de la Suceava, la frontiera româno-ucraineană, este prevăzută să aibă loc pe 18 aprilie, după o călătorie de 2.500 km prin cinci ţări.

"Materialul va permite reconstituirea stocurilor serviciilor protecţiei civile ucrainene în regiunile bombardate de ruşi", a declarat pentru AFP directorul adjunct al CDCS, Alexis Le Cour Grandmaison.

Un număr total de "29 de pompieri ucraineni au murit în incendii, zeci de unităţi au fost în întregime sau parţial distruse" şi 300 de vehicule au fost distruse sau avariate de armata rusă, a precizat el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri