Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, și-a vândut de ceva timp toate proprietățile imobiliare, iar în prezent nu deține nicio locuință, acesta recunoscând într-un interviu că doarme pe canapelele prietenilor.

„Nici măcar nu dețin o casă în acest moment, stau literalmente în locuințele prietenilor”, a spus Elon Musk într-un interviu cu Chris Anderson, șeful organizatorilor de conferințe TED, citat de BusinessInsider.

Când sunt în Bay Area, care este locul în care se află cea mai mare parte a departamentului de inginerie de la Tesla, practic mă rotesc prin dormitoarele goale ale prietenilor”, a adăugat Musk.

Musk, care are o avere netă estimată la 251 de miliarde de dolari, și-a oferit și opinia în legătură cu afirmațiile celor care critică miliardarii și disparitățile globale în ceea ce privește averea. Parlamentarii americani, precum senatorul Elizabeth Warren, au criticat, de asemenea, megamiliardarii precum Musk, pentru taxele lor relativ mici.

„Cu siguranță, ar fi foarte problematic, dacă aș cheltui miliarde de dolari pe an pe cheltuieli personale, dar nu este cazul. Nu este ca și cum consumul meu personal este mare. Adică, singura excepție este avionul, dar dacă nu folosesc avionul, atunci am mai puține ore de lucru”, a spus el, recunoscând că averea lui netă a fost totuși „razna”.

Apucăturile de „om sărac” a lui Musk s-au mai văzut și în trecut

În mai 2020, el a postat pe Twitter intenția sa de a-și vinde toate bunurile și că „nu va deține nicio casă”. În august 2021, presa internațională relata că Musk locuiește într-o casă mică prefabricată de 50.000 de dolari, pe care o închiriază de la SpaceX.

Într-un interviu recent pentru Vanity Fair, iubita lui Musk, cantautoare canadiană Grimes a dezvăluit că uneori trăia „sub pragul sărăciei”. El a refuzat să cumpere o saltea nouă după ce pe partea s-a format o gaură.

"Proiectul Marte este greu. Nu există venituri pentru el. Nu există nicio modalitate de a face bani", mai povestea Grimes. "Este în beneficiul umanităţii, este periculos şi scump, iar oamenii spun: " (Musk) strânge bani!". Nu, de fapt el cheltuieşte totul pe cercetare şi dezvoltare", a explicat vedeta.

Ea şi-a amintit că a locuit cu acesta într-o "casă foarte nesigură de 40.000 de dolari", în care vecinii îi filmau şi în care a mâncat "unt de arahide timp de opt zile la rând".

În 2015, cofondatorul și CEO-ul de atunci al Google, Larry Page, a spus că uneori, atunci când Musk a vizitat Silicon Valley, îi trimitea un e-mail lui Page și spunea: „Nu știu unde să stau în seara asta. Pot să vin?”

Trebuie menționat, însă, că Elon Musk a făcut de curând o ofertă de preluare a companiei Twitter, pentru care este dispus să plătească peste 40 de miliarde de dolari, pentru a achiziționa participațiilor de la ceilalți acționari și să o transforme în companie privată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri