În a 64-a zi de război, Rusia a declanțat noi bombardamente în Ucraina, în Nikolaev, Odesa și Harkov. Explozii puternice au fost și în Herson, în zona turnului de televiziune. Ucraina a afirmat că se aşteaptă la "săptămâni extrem de dificile" împotriva armatei ruse care "a acumulat deja forţe pentru o ofensivă majoră în estul" ţării, o prioritate pentru Moscova, anunță Agerpres.

"Avem săptămâni extrem de dificile în faţă", a avertizat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-un comunicat pe Facebook, lansând un apel ucrainenilor "la rezilienţă şi unitate" după mai bine de două luni de conflict cu Rusia.

"Din păcate, vom pierde mai mulţi soldaţi înainte de a câştiga", a adăugat el, estimând că "vor fi mai multe distrugeri şi răniţi".

Potrivit acestuia, armata rusă, "conştientă deja de înfrângerea strategică, va încerca să provoace cât mai multă suferinţă posibilă" soldaţilor ucraineni pe care i-a îndemnat "să reziste".

Anterior, armata ucraineană recunoscuse un avans al forţelor ruse în estul ţării, cu capturarea mai multor localităţi din regiunea Harkov şi din Donbas.

Pe 18 aprilie, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat debutul ofensivei ruse împotriva estului ţării, din care o parte se află din 2014 în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi care este acum obiectivul prioritar al Moscovei.

"Punerea în aplicare a acordurilor (cu ţări străine), instruirea şi desfăşurarea logisticii durează ceva timp", şi-a exprimat regretul Oleksii Reznikov, salutând, totuşi, că "ajutorul pentru Ucraina va creşte" în zilele următoare, potrivit acestuia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri