Rusia a trimis ”delfini militari” la baza sa navală de la Marea Neagră, cel mai probabil pentru a-și proteja flota de un posibil atac submarin, scrie Guardian, citând Institutul Naval American, o asociație non-profit formată în principal din foști membri ai marinei militare.

Imaginile din satelit de la baza din Sevastopol arată că două țarcuri pentru delfini ar fi fost mutate aici în februarie, chiar la începutul invaziei din Ucraina. Baza este vitală pentru Rusia, adăpostind flota Mării Negre, a cărei navă-amiral, Moskva, a fost recent scufundată. Mamiferele marine ar putea fi utilizate pentru protejarea acestei baze de eventuale atacuri submarine din partea forțelor ucrainene.

Atât Moscova cât și Washington-ul au dezvoltat, în perioada Războiului Rece, programe de antrenare a delfinilor pentru scopuri militare - de exemplu, pentru a detecta mine subacvatice sau scafandri.

NMMP dolphin with locator.jpeg

Și Ucraina a avut o tentativă în acest sens în 2012, dar delfinii săi au căzut în mâinile rușilor după anexarea Crimeei. Nu se știe ce s-a întâmplat cu ei, dar un oficial al președinției ucrainene a declarat chiar că ”au preferat să moară de foame decât să se supună invadatorilor”.

Flota rusă ar fi achiziționat ulterior încă patru sau cinci delfini pentru protecția bazei sale de la Sevastopol. Kremlinul a anunțat și că vrea să îi doteze cu echipamente noi, care să convertească informaţiile colectate de biosonarul al delfinilor în imagini ce pot fi afişate pe un monitor.

Citește și: Ministrul Apărării din Australia cere populației să se pregătească de război: Îl avem astăzi pe Putin, cineva care este dispus să ucidă femei și copii

Mamiferele ar fi fost utilizate și pentru apărarea portului sirian Tartus, folosit de forțele rusești în cursul intervenție lor în această țară, în sprijinul regimului al-Assad.

Sursa foto: DVIDS / Mass Communication Specialist 3rd Class Joshua M. Tolbert

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri