7 Mai 2007

Heidelberg Cement ar putea achizitiona firma britanica Hanson

Cel mai mare producator de ciment din Germania si al patrulea din lume, compania Heidelberg Cement, a anuntat ca ar putea cumpara firma britanica Hanson.

Cotatia actiunilor Hanson a urcat cu 20,4%, la 1.025 pence/actiune, la inchiderea sedintei bursiere, ca urmare a anuntului, cel mai mare furnizor de nisip din lume fiind evaluat la 7,3 miliarde de lire sterline (14,6 miliarde dolari), informeaza Reuters, potrivit NewsIn.

"Compania Heidelberg Cement isi revizuieste optiunile cu privire la compania britanica Hanson si ia in considerare posibilitatea cumpararii acesteia", se spune intr-un comunicat al Heidelberg Cement, preluat de Reuters.

"Totusi, nu este sigur ca vom face aceasta achizitie sau care vor fi termenii ei", se mai spune in comunicat.

Cotatia actiunilor Heidelberg Cement a urcat cu 1,2%, la 119 euro/actiune. Compania Heidelberg Cement, care este controlata de catre miliardarul german Adolf Merckle, a anuntat ca este interesata de achizitii strategice, deoarece vrea sa se extinda.

Heidelberg Cement produce o gama variata de materiale de constructii si deruleaza operatiuni in Europa, America de Nord, Africa si Asia. Compania Heidelberg Cement este prezenta pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarei Carpatcement Holding.



Citeste si