Europa este de multă vreme în declin, a afirmat ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, într-un mesaj postat pe Facebook de Ziua Europei.

"Europa este de multă vreme în declin. Şi, în timp ce se confruntă cu provocări ca migraţia, pandemia sau războiul, unii sunt preocupaţi să aprofundeze Uniunea pe linia intereselor de putere şi ideologice", a scris ministrul ungar, într-o postare bilingvă, potrivit Agerpres.ro.

"Nu putem permite acest lucru!" - a continuat Varga, subliniind că "ungurii vor continua să lupte împotriva ambiţiilor federaliste pentru o Europă a naţiunilor care se respectă reciproc".

Ministrul adaugă că Ziua Europei este şi o oportunitate de a "ne evalua viziunea asupra viitorului Europei" şi că Ungaria a fost cel mai activ participant la Conferinţa privind viitorul Europei, organizând peste 800 de evenimente.

"La nivelul UE, însă, conferinţa s-a dovedit un eşec: Parlamentul European a folosit acest eveniment în propriile sale scopuri politice meschine, făcând recomandări care ignoră interesele statelor naţionale, de exemplu introducerea de liste transnaţionale sau abolirea deciziilor în unanimitate", a mai scris ministrul ungar al justiţiei în postarea sa.

Conferinţa privind viitorul Europei, un amplu proces de reflecţie cetăţenească lansat în urmă cu un an, s-a soldat cu peste 300 de propuneri pentru reformarea Uniunii Europene, aprobate pe 30 aprilie în cadrul unei ultime sesiuni plenare în Parlamentul European.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri