Un oligarh apropiat Kremlinului a fost înregistrat în timp ce afirma că președintele rus Vladimir Putin ar avea o formă gravă de cancer. Încă din 24 februarie, când a început ofensiva împotriva Ucrainei, starea de sănătate a lui Putin a fost principalul subiect al primelor pagini de ziar. Însă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat orice informație cu privire la acest zvon.

Un canal Telegram numit „General SVR” și condus de un fost ofițer de la Serviciul de Informații Externe al Rusiei a declarat că Putin urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru o formă nespecificată de cancer, potrivit New Lines Magazine.

Aceeași informație a fost preluată și de cotidianul italian La Stampa, care precizează că, în timp ce liderul s-ar afla pe masa de operație, temporarul său înlocuitor va fi Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate Națională al Rusiei, un fost om din KGB.

Boris Karpichkov, un dezertor al KGB în Marea Britanie (și fost ofițer al Direcției a II-a, specializat în contrainformații) crede că colegul său, fost spion, suferă de boala Parkinson, împreună cu „numeroase” alte boli, inclusiv demență. „El este – sau cel puțin acționează – nebun și obsedat de ideile paranoice”, a declarat Karpichkov, pentru ziarul Sun al lui Rupert Murdoch, comparându-l pe Putin cu Stalin, care a fost victima a cel puțin un accident vascular cerebral.

Zvonurile sunt susținute de recentele apariții ale lui Vladimir Putin, în care fie merge greoi, fie se ține cu o mână de masa la care se vede cu apropiații săi, fie are o mână imobilă, fie a folosit pătura la sărbătoarea de Ziua Victoriei.

Există, de asemenea, auto-izolarea pe fondul pandemiei de COVID-19, motivul des invocat pentru care a condus întâlniri cu vizitatori străini, atât înainte, cât și în timpul războiului, la mesele medievale de lungi banchet. (Oricine dorește să se apropie de Putin, a informat presa independentă rusă, trebuie să facă un test PCR și chiar să furnizeze o probă de fecale.)

Potrivit New Lines, există într-adevăr un cor tot mai mare al celor apropiați lui Putin sau în aparatul său de informații intern care ar susține același lucru legat de starea de sănătate precară a liderului. Nu se știe însă dacă aceste surse spun adevărul sau încearcă să dezinformeze.

Există posibilitatea ca cei dezamăgiți de conducerea totalitară a lui Putin să-l portretizeze ca fiind incapabil pentru a îl înlocui.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri