Nikolai Peskov, fiul lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a fost contactat de gazda unui cunoscut show de pe canalul de YouTube „Popular Politics” pentru a fi recrutat, dar acesta a refuzat, relatează pravda.au.com

Dmitri Nizovtsev, gazda canalului de YouTube „Popular Politics”, l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov, fiul secretarului de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, pretinzând că este comisar militar și l-a rugat să se prezinte pentru un examen la ora 10:00 a doua zi. Răspunsul lui Nikolai Peskov a fost un refuz categoric.

Nu voi merge acolo la 10 dimineața mâine. Dacă știți că sunt domnul Peskov, ar trebui să vă dați seama cât de complet greșit ar fi pentru mine să fiu acolo. Voi rezolva asta la un alt nivel. Trebuie să înțeleg în general ce se întâmplă și ce drepturi am.

Pentru a fi luat mâine - crede-mă, nici tu, nici eu nu avem nevoie de asta. Nu am nicio problemă în a-mi apăra patria, dar trebuie să înțeleg dacă este fezabil să fiu acolo. Vorbesc despre anumite nuanțe politice”, a spus Nikolai Peskov.

Întrebat dacă este gata să se înscrie ca voluntar, Peskov Junior a răspuns că nu. Mai exact, a fost întrebat dacă se poate pune o bifă împotriva numelui său de familie lângă întrebarea „Sunteți de acord să vă oferiți voluntar pentru front?”

„Nu, nu bifați căsuța aceea pentru mine. Sunt gata să plec, dar nu la cererea dumneavoastră: dacă Vladimir Vladimirovici [Putin – n.r.] îmi spune să merg acolo, voi merge”, a spus Nikolai Peskov.

Rusia: Peste 1.300 de arestări efectuate după ce Putin a ordonat mobilizarea parțială

Peste 1.300 de persoane au fost arestate în Rusia după ce Vladimir Putin a solicitat forțe suplimentare pentru a lupta în Ucraina, potrivit grupului independent pentru drepturile omului OVD-Info, citat de CNBC.

Potrivit sursei citate, 1.307 de persoane au fost reținute în 39 de orașe din țară până joi dimineață, cel mai mare număr de arestări fiind în capitala Moscova (cel puțin 527) și St. Petersburg (cel puțin 480).

Aproape 50 de persoane au fost arestate în cel de-al patrulea oraș ca mărime din țară, Ekaterinburg, în timp ce zeci au fost, de asemenea, reținute în mai multe orașe din Siberia.

Prețurile zborurilor din Rusia au crescut după anunțul lui Puțin, iar imaginile de pe rețelele de socializare arătau cozi lungi la punctele de frontieră.

Aceste sunt efectele apelului făcut de Putin miercuri când a anunțat militarizarea parțială a rezerviștilor pentru a întări forțele în Ucraina, o mișcare profund nepopulară care a stârnit proteste la nivel național, în ciuda legilor dure ale Rusiei împotriva criticării armatei și a războiului din Ucraina.

Rusia nu a declarat încă război Ucrainei, în ciuda faptului că a invadat în februarie, și numește invazia sa o „operație militară specială”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că mobilizarea trupelor va duce la chemarea a 300.000 de soldați suplimentar pentru a servi în campania militară din Ucraina.

Ministerul de Interne al Rusiei a declarat că a luat „măsuri suplimentare” pentru a răspunde protestelor împotriva războiului și pentru a „asigura ordinea publică”.

„Au fost prevenite complicațiile situației operaționale”, a spus ministerul într-un comunicat.

„Într-o serie de regiuni s-au încercat realizarea unor acțiuni neautorizate, care au adunat un număr extrem de mic de participanți. Toți au fost opriți, iar persoanele care au comis infracțiuni au fost reținute și duse la unitățile teritoriale de poliție pentru cercetare și urmărire penală”, se a mai spus ministerul.

În ceea ce a fost interpretat pe scară largă ca o adresă de escaladare, Putin a avertizat Occidentul că este pregătit să folosească toate mijloacele disponibile pentru a proteja teritoriul Rusiei. Remarcile lui au fost văzute ca o amenințare ușor voalată că era pregătit să folosească arme nucleare.

Putin a făcut aluzie la armamentul nuclear al Rusiei în diferite momente din timpul conflictului cu Ucraina. Totuși, există îndoieli cu privire la faptul că Moscova ar recurge cu adevărat la desfășurarea unei astfel de arme, analiștii spunând că ar putea fi echivalent cu începerea unui al treilea război mondial.

Președintele american Joe Biden a condamnat amenințarea lui Putin de a folosi arme nucleare și a cerut aliaților ONU să condamne invazia Ucrainei de către Rusia. Vorbind la ONU, Biden a acuzat Kremlinul că face amenințări „nechibzuite” și „iresponsabile” și a spus: „un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri