Vladimir Putin a lansat noi amenințări în legătură cu o eventuală folosire a armei nucleare, în contextul în care „șantajul nuclear” al Occidentului continuă. Declarațiile au fost făcute în cadrul discursului prin care anunța mobilizarea parțială a populației.

”Nu blufez! Suntem șantajați cu amenințări nucleare. Nu vorbim numai de bombardarea centralei de la Zaporojie, încurajată de Occident, care ar cauza o catastrofă nucleară, ci și de declarații ale oficialilor din țări NATO despre posibilitatea utilizării a armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei. Aș vrea să le reamintesc celor care fac asemenea declarații că Rusia are și ea diverse arme de distrugere, care în unele cazuri sunt mai moderne decât cele pe care le deține NATO. Când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, noi, desigur, vom folosi tot ce avem pentru a proteja Rusia și poporul nostru”, a adăugat Vladimir Putin în discursul său.

Scenariul privind utilizarea unor arme nucleare nu a fost exclus de-a lungul timpului de specialiștii în spațiul rusesc cu care wall-street.ro a discutat.

”Judecând după situația militară de pe teren, luând în calcul procesele politice aflate în curs la Moscova, presiunile economice, politice și sociale pe care regimul Putin le resimte, eu nu exclud niciun scenariu militar. În consecință, nu exclud folosirea de către Rusia a niciunui tip de armament, începând de la cel chimic și până la cel nuclear”, a explicat, într-un interviu wall-street.ro acordat recent, Cosmin Popa, istoric, cercetător la Institutul de Istorie al Academiei Române și specialist în spațul rusesc și sovietic.

De ce ar lua însă Vladimir Putin o astfel de decizie? Deoarece, din punct de vedere politic, el a pierdut războiul. ”Nu mai este o persoană frecventabilă, reprezentanții săi nu mai sunt persoane frecventabile. Avem de-a face cu un ministru de externe [n. red.: Serghei Lavrov] care minte precum respiră, avem de-a face cu un întreg sistem politic al cărui principal obiect de activitate în momentul de față este minciuna. Din acest punct de vedere, Rusia este un stat agresor, Putin este un criminal de război, armata sa are în rândurile sale criminali de război.”

Citiți interviul integral AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri