Canada a anunţat interzicerea comerţului cu bunuri de lux cu Rusia şi a adăugat alte 14 persoane, printre care oligarhi, pe lista de sancţiuni impuse în legătură cu invazia rusă a Ucrainei.

Această interdicţie se înscrie în cadrul măsurilor similare luate de aliaţii săi precum Statele Unite şi Uniunea Europeană şi "va contribui la atenuarea posibilităţii ca oligarhii ruşi să eludeze restricţiile de pe alte pieţe cu bunuri de lux", a indicat guvernul canadian într-un comunicat, preluat de Agerpres.ro.

Interdicţia vizează atât exportul de bunuri de lux în Rusia, cât şi importul din această ţară.

Include, pentru export, produse precum alcool, tutun, anumite produse textile şi îmbrăcăminte sport, bijuterii, îmbrăcăminte şi accesorii de lux şi opere de artă.

"Bunurile care ar putea fi utilizate în producţia şi fabricarea de arme de către Rusia" sunt, de asemenea, interzise de Ottawa.

Pentru importuri, Canada interzice fructele de mare, peştele şi diamantele neindustriale.

Potrivit guvernului, aceste produse au reprezentat în 2021 o valoare comercială de 76 de milioane de dolari canadieni (56 de milioane de euro).

Peste zece ruși, sancționați în Canada

În plus, Canada sancţionează 14 persoane noi, printre care oligarhi ruşi, membri ai familiei acestora şi apropiaţi ai regimului lui Vladimir Putin.

De la invazia rusă a Ucrainei, Canada a impus sancţiuni la peste 1.000 de persoane şi entităţi din Rusia, Ucraina şi Belarus.

Vineri, ministrul canadian de externe, Mélanie Joly, s-a declarat îngrijorată de începerea unei noi "etape a războiului" care pune în pericol securitatea alimentară în lume.

"Grânar care aprovizionează Orientul Mijlociu", Ucraina este unul dintre cei mai importanţi producători şi exportatori de cereale din lume, care în prezent sunt blocate în porturile moarte de la Marea Neagră din cauza invaziei ruse asupra teritoriului ucrainean.

"Fiecare tonă de cereale pe care o putem scoate din Ucraina va salva o viaţă", a declarat pentru AFP şefa diplomaţiei canadiene, care a indicat că Ottawa poartă discuţii cu ţara, precum şi cu România pentru a ajuta exporturile să iasă.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri