Autoritatile ruse au decis sa interzica importurile de fructe si legume din Ucraina, precum si tranzitul lor pe teritoriul Rusiei, relateaza agentia RIA Novosti, in pagina electronica, scrie Mediafax.

Serviciul federal rus pentru siguranta alimentara (Rosselhoznadzor) a afirmat ca a luat acesta decizie, deoarece autoritatile ucrainene nu au oferit "garantii convingatoare" privind provenienta produselor vegetale importate in Rusia. Moscova suspecteaza ca produsele importate din Ucraina provin, de fapt, din Uniunea Europeana, vizata de sanctiunile Rusiei.

Anterior, autoritatile ruse au interzis importurile de sucuri, produse lactate, conserve de peste si bauturi alcoolice din Ucraina.

Moscova este acuzata deseori de folosirea armei comerciale, invocand in special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai. Rusia a interzis in iulie importul de fructe si legume din Republica Moldova, dupa ce Chisinaul a semnat Acordul de Asociere cu UE. Autoritatile de la Chisinau au denuntat motivatiile politice ale embargoului impus de Rusia, insa Moscova a invocat calitatea produselor moldovenesti.

De asemenea, la inceputul lunii august, Rusia a interzis pentru un an importurile de carne, peste, fructe si legume din Statele Unite, Uniunea Europeana, Canada, Australia si Norvegia, in replica la sanctiunile impuse Moscovei de Occident in contextul crizei din Ucraina.

China se opune unei retrageri...
Citeste si: China se opune unei retrageri unilaterale a SUA din INF


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia cere SUA DISTRUGEREA scutului antiracheta de la Deveselu