Rusia suspenda importurile de sucuri din Ucraina, in urma unui anunt facut de Agentia rusa pentru Protectia Consumatorilor (Rospotrebnadzor), relateaza Irat-Tass, in pagina electronica.

Rospotrebnadzor a precizat pe site-ul sau ca interdictia asupra importurilor de sucuri din Ucraina include alimentele pentru bebelusi si a fost decisa la 29 iulie.

Agentia a explicat ca decizia a fost luata din cauza ca sucurile din Ucraina nu respecta reglementarile in domeniu.
Anterior, luni, Rusia a decis sa suspende importurile de fructe si legume in conserva provenind din Ucraina din cauza neregulilor, la trei zile dupa ce a limitat importurile de produse lactate ucrainene din motive similare, informeaza Mediafax.

Moscova este nemultumita de semnarea de catre Ucraina a unui acord de liber schimb cu Uniunea Europeana si a avertizat ca Rusia va lua "masuri de protectie" daca se va dovedi ca acordul ii prejudiciaza economia.

Rusia a folosit aceeasi retorica si impotriva Republicii Moldova, limitand importurile de carne, fructe si vinuri moldovenesti dupa semnarea unui acord intre UE si aceasta fosta republica sovietica. Moscova este acuzata deseori de folosirea armei comerciale, invocand in special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai.

Citeste si:
Rusia îşi închide frontierele pentru a preveni agravarea epidemiei
Rusia îşi închide frontierele...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Germania va interzice contactul între mai multe de două persoane
Setari Cookie-uri