Marea Britanie vrea să trimită armament modern în Republica Moldova pentru a o proteja de ameninţarea invaziei Rusiei, scrie The Telegraph, citând-o pe Liz Truss, ministrul de externe.

Ea a declarat ziarului că preşedintele rus Vladimir Putin este hotărât să creeze o "Rusie mai mare", chiar dacă în invazia Ucrainei nu a reuşit să obţină un succes rapid, notează Agerpres.ro.

Rusia numeşte invazia pe care a lansat-o la 24 februarie drept "operaţiune militară specială" vizând să dezarmeze Ucraina şi să o scape de naţionaliştii radicali anti-ruşi. Ucraina şi aliaţii săi resping acest lucru ca fiind un pretext fără temei pentru război, aminteşte Reuters.

Republica Moldova, care se învecinează cu Ucraina la sud-vest, nu este membru al alianţei NATO.

Truss a declarat că au loc discuţii pentru a se asigura că apărarea Republicii Moldova ar putea descuraja orice viitor atac.

"Aş vrea să văd Moldova echipată conform standardelor NATO. Această discuţie o avem cu aliaţii noştri", a declarat ea pentru The Telegraph.

"Putin a fost absolut clar cu privire la ambiţiile sale de a crea o Rusie mai mare. Şi pentru că încercările lui de a lua Kievul nu au avut succes, aceasta nu înseamnă că a abandonat acele ambiţii", a spus ea.

Dacă planurile lui Truss sunt adoptate, membri ai NATO ar asigura armament modern Republicii Moldova, înlocuind echipamentul ei din epoca sovietică, şi vor instrui soldaţii cum să-l folosească.

Sursa foto: Maia Sandu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri