Spania face deja față unor valuri de căldură, temperaturile ajungând chiar și la 40 de grade în acest weekend. Meterologii susțin că temperaturile sunt mai mari cu 10-15 grade decât normalul acestei perioade.

Temperaturile din Spania au atins praguri record pentru această perioadă, cauzate de o masă de aer cald provenită din Africa, transmit meteorologii.

Nu numai Spania se confruntă cu canicula, și Franța se află în aceeași situație. Anumite orașe franceze au înregistrat temperaturi de până la 36 de grade Celsius, mai exact în sudul și estul Franței, transmite The Independent.

Și nord-estul Statelor Unite ale Americii face față unui val de căldură record pentru această perioadă din an.

Între timp, părți din India și Pakistan se confruntă cu secetă încă din luna martie, considerată cea mai călduroasă lună în India în ultimul secol.

În plus, meteorologii nu vin cu vești bune, deoarece estimează că noi recorduri de căldură pentru finalul acestei luni, după ce Pakistanul a înregistrat 51 de grade Celsius.

Retail jobs

Climatologii au avertizat că valurile de căldură cresc în intensitate și frecvență în întreaga lume din cauza încălzirii globale, cauzate în principal de arderea combustibililor fosili.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri