Șase persoane au fost arestate pentru trafic de droguri, după ce un imens tunel a fost descoperit între Statele Unite și Mexic. Tunelul măsoară circa 531 de metri în lungime și aproape 18 metri în lățime. Autoritățile susțin că astfel de tuneluri sunt decoperite frecvent între cele două țări.

În legătură cu ancheta, a fost confiscat un transport de droguri care conținea 799 de kilograme de cocaină, 74 de kilograme de metanfetamina și 15 kilograme de heroină, în valoare de aproximativ 25 de milioane de dolari, dacă ar fi fost vândute pe stradă, scrie The Independent.

Nu e clar cât timp a fost folosit de traficanții de droguri tunelul care leagă orașul de graniță mexican Tijuana de San Diego, California. Rapoartele spun că tunelul a fost găsit de anchetatorii care au oprit vehiculele care circulau prin San Diego.

În tunel au fost instalate șine și sisteme de ventilație, precum și electricitate și pereți armați. Nici nu a fost departe de alte tuneluri similare găsite în ultimii 20 de ani.

„Nu mai există lumină la capătul acestui narcotunel. Vom elimina orice rută subterană de contrabandă pe care o găsim pentru a împiedica drogurile ilicite să ajungă pe străzile noastre și să ne distrugă familiile și comunitățile”, a declarat Randy Grossman, avocat american pentru Districtul de Sud al Californiei, într-un dosar de judecată.

Retail jobs

Cele șase persoane arestate au între 31 și 55 de ani, toți fiind acuzați că au distribuit cocaină.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri