Președintele rus Vladimir Putin a demis încă cinci generali din conducerea armatei săptămâna aceasta, pe fondul invaziei sub așteptări asupra Ucrainei, relatează BusinessInsider.

Demiterea generalilor de către Putin a fost raportată de ziarul rus Pravda, care a citat un extras dintr-un decret pe care o sursă l-a confirmat ca fiind autentic.

Potrivit publicației, decretul a enumerat cinci generali majori - Vasily Kukushkin, Alexander Laas, Andrey Lipilin, Alexander Udovenko și Yuri Instrankin - precum și colonelul de poliție Emil Musin.

Toți cei cinci generali majori au ocupat poziții de conducere în armată pentru diferitele lor regiuni.

Demiterea lor vine la câteva săptămâni după ce doi generali au fost concediați pentru performanțe slabe în Ucraina.

Potrivit informațiilor din Marea Britanie, generalul-locotenent Serhiy Kisel, care a comandat Armata 1 de tancuri de elită, a fost suspendat pentru că nu a capturat Harkovul. Între timp, viceamiralul Igor Osipov, care comanda Flota Rusiei de la Marea Neagră, a fost concediat după scufundarea cuirasatului Moscova în aprilie.

Între timp, comandantul superior al Rusiei pentru războiul din Ucraina, generalul Alexander Dvornikov, nu a fost văzut de săptămâni întregi, ceea ce a determinat unii oficiali americani să speculeze că ar fi putut fi revocat din postul său.

Mai mult, cel puțin 25 de generali și comandanți ruși au fost uciși în acțiune în timpul războiului din Ucraina.

Pe lângă remanierea și sacrificarea în rândurile elitei militare a Rusiei, necazurile au apărut și în rândul ofițerilor de bază implicați în conflict. Peste 100 de membri ai „armatei private” a lui Putin au fost concediați pentru că au refuzat să lupte în Ucraina, iar sute de soldați ruși au părăsit armata.

Invazia Ucrainei de către Rusia a mers neașteptat de prost, mai ales după ce a suferit „pierderi devastatoare” în rândul ofițerilor săi subalterni. Oficialii occidentali estimează că aproximativ 15.000 de ruși au fost uciși în invazie. Între timp, Ucraina a susținut că a ucis 30.000 de soldați ruși.

Citeste si:
Virgil Popescu: Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei...
Virgil Popescu: Vom depăşi cu...

Vineri marchează cea de-a 100-a zi a războiului din Ucraina, care a început când Putin a lansat o invazie neprovocată a țării pe 24 februarie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri