Deși Rusia este implicată cu numeroase resurse în războiul din Ucraina, Dmitry Rogozin, șeful agenției spațiale rusești Roscosmos, găsește timp și pentru studiul OZN-urilor.

Astfel, acesta a declarat într-un interviu pentru canalul rusesc de știri Rossia 24, faptul că multe dintre rapoartele piloților privind așa-numitele obiecte zburătoare neidentificate au venit imediat după efectuarea zborurilor și că este perfect conștient de ele, conform Newsweek.

Cu toate acestea, Rogozin a recunoscut faptul că 99.9% dintre aceste evenimente au fost descrise ulterior ca fiind "fenomene fizico-atmosferice", deși, spune tot acesta, "am putea fi subiecții unui proces de observație externă".

Interesant este faptul că declarațiile șefului Roscosmos vin în contextul în care Congresul american a deschis chiar luna trecută o serie de audieri privind fenomenul obiectelor zburătoare neidentificate, prima de acest tip din ultimii 50 de ani.

În cele din urmă, însă, oficialii americani au ajuns la concluzia că nu există suficiente date pentru a încadra evenimentele descrise de piloții americani ca fiind cauzate cu siguranță de OZN-uri.

Rogozin este cunoscut de altfel pentru interesul său pentru fenomene aeriene extreme, un astfel de exemplu fiind cel în care i-a amenințat atât pe români cât și pe bulgari cu racheta nucleară Sarmat, cunoscută în terminologia NATO și ca Satan II.

Sursa foto: Shutterstock / Comdas

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri