Statele Unite ale Americii intenţionează să furnizeze Ucrainei un sistem sofisticat de rachete sol-aer cu "rază medie şi lungă" de acţiune, a declarat luni o sursă apropiată de dosar, potrivit Agerpres.

"Este posibil ca SUA să anunţe în această săptămână achiziţionarea pentru Ucraina a unui sistem NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System), a declarat această sursă.

Sistemul de rachete sol-aer NASAMS, considerat foarte performant, este fabricat de compania americană Raytheon şi de grupul norvegian Kongsberg. Sistemul NASAMS a fost propus anul trecut de Raytheon și României.

Sursa citată a precizat că Washingtonul ar urma să facă publică livrarea către forţele ucrainene a altor echipamente, în special muniţii pentru artilerie şi radare.

Statele Unite încearcă să aducă forțele ucrainene la nivelul celor rusești

SUA şi-au modificat în ultimele săptămâni livrările de armament către Ucraina pentru a ţine cont de faptul că războiul este acum concentrat în estul ţării şi este mai static, astfel încât artileria joacă un rol predominant.

Washingtonul a început să livreze de asemenea ucrainenilor sisteme mobile de lansatoare de rachete Himars - High Mobility Artillery Rocket System - cu o rază de acţiune de 80 km.

Citește și: Rusia ar putea fabrica 50 de rachete nucleare hipersonice anul acesta. Șeful Statului Major american: ”Nu ai cum să te aperi”

Ucraina le cere aliaţilor său să îi asigure "paritate a puterii de foc" cu forţele ruse, după ce a fost nevoită să-şi retragă trupele din Severodoneţk, oraş bombardat de săptămâni de artileria rusă.

Sursa foto: DVIDS / U.S. Army photo by Sgt. Thomas Mort

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri