Autoritățile din China au oprit un protest pașnic din provincia Henan la care participau sute de deponenți. Aceștia își cereau înapoi economiile de o viață de la o serie de bănci care se confruntă cu o criză a lichidităților. Începând din aprilie, patru bănci rurale din centrul Chinei au înghețat depozite în valoare de milioane de dolari, amenințând traiul a sute de mii de clienți, notează CNN.

Protestul se numără printre cele mai mari demonstrații pe care China le-a văzut de la pandemie, când manifestațiile au fost limitate de diverse restricții de circulație impuse de Covid. Demonstrația a durat până când mai mulți ofițeri de securitate s-au ciocnit cu protestatarii, care au aruncat cu sticle și alte obiecte de mici dimensiuni în ei.

Scena a degenerat rapid în haos, în timp ce ofițerii de securitate i-au târât pe protestatari pe scări și i-au bătut pe cei care s-au împotrivit, inclusiv femei și bătrâni, potrivit martorilor și înregistrărilor video de pe rețelele sociale. Mulți s-au declarat șocați de izbucnirea bruscă a violenței din partea forțelor de securitate.

”De ce să ne bată angajații guvernului? Suntem oameni obișnuiți care își cer banii înapoi, nu am făcut nimic greșit”, a declarat o deponentă care a participat la protest.

Citiți și: Datele a aproape un miliard de chinezi au ajuns, la liber, în online.

Protestul are loc într-un moment sensibil din punct de vedere politic pentru Partidul Comunist aflat la guvernare, cu doar câteva luni înainte ca liderul Xi Jinping să încerce să obțină un al treilea mandat fără precedent în cadrul unei reuniuni cheie din această toamnă.

Demonstrațiile la scară largă din cauza economiilor pierdute ar putea fi percepute ca o rușine politică pentru Xi, care a promovat o viziune naționalistă de a conduce țara spre o „mare înflorire".

Sursa foto: Captura Youtube / NBC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri