O bază de date cu informațiile personale a aproape un miliard de chinezi a fost disponibilă în mediul online timp de un an, fără nicio restricție și nimeni nu a observat acest lucru până în momentul când un hacker s-a oferit să o vândă.

Accesul la această bază de date s-a putut face în tot acest timp fără nicio parolă, dar a fost restricționat după ce un user anonim s-a oferit să vândă cei 23 de terabiți de informații pentru 10 bitcoini (aproximativ 200.000 de dolari) pe un forum dedicat hackerilor, informează CNN.

Informațiile conțineau numele, adresele, datele de naștere și numerele de telefon a aproape un miliard de chinezi, precum și istoricul a miliarde de apeluri telefonice făcute de aceștia către poliție pentru reclamații privind dispute domestice, dar și alte capete de acuzare.

Este neclar până în acest moment câte persoane au accesat, efectiv, baza de date în tot timpul cât aceasta a fost disponibilă online.

Această scurgere de date ar putea fi printre cele mai mari din istorie.

Astfel, având în vedere că populația Chinei numără aproximativ 1,4 miliarde de persoane, baza de date conținea informațiile personale a cca. 70% din populația țării.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri