SUA şi aliaţii lor sunt în pragul unei confruntări militare deschise cu Rusia, care va fi 'un conflict armat direct între puteri nucleare', a avertizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de EFE, conform Agerpres.

'Provocând o agravare a crizei ucrainene şi declanşând o confruntare hibridă feroce cu Rusia, Washingtonul şi aliaţii săi balansează periculos pe marginea unei confruntări militare deschise cu ţara noastră, iar asta înseamnă un conflict militar direct între puteri nucleare', a afirmat Zaharova, făcând aluzie aparent la livrările de arme occidentale către Ucraina pentru a sprijini această ţară împotriva războiului declanşat de Rusia împotriva sa, notează DPA.

Într-un comentariu publicat pe site-ul oficial al MAE rus, Maria Zaharova subliniază că 'evident, un astfel de conflict prezintă riscul unei escaladări nucleare'.

'Cu toate acestea, partidul de guvernământ japonez preferă să nu observe o astfel de politică destabilizatoare a patronului său american', afirmă purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, a cărei declaraţie se vrea un răspuns la afirmaţiile premierului japonez în exerciţiu Fumio Kishida, potrivit căruia există un pericol real ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina.

'Sunt absolut inacceptabile tentativele de a distorsiona, în scopuri propagandistice, logica descurajării pe care se bazează comentariile oficiale ale Rusiei asupra problemelor nucleare', iar Rusia să fie prezentată 'ca o ţară care ameninţă cu arme nucleare', a declarat Zaharova.

Aceasta, susţine purtătoarea de cuvânt a MAE rus, suscită o dezaprobare deosebită având în vedere faptul că "în prezent, principalele riscuri nucleare sunt generate tocmai de patronul Japoniei, SUA, sub a cărui 'umbrelă nucleară' reprezentanţii Tokyo îşi fac comentariile provocatoare".

Ameninţări directe, inclusiv cu arme nucleare, împotriva SUA, Marii Britanii, Ucrainei sau altor ţări din vecinătatea Rusiei sunt frecvent proferate de propaganda Moscovei la principalele posturi de televiziune ruse.

Sursa foto: Shutterstock / Nikolay Androsov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri