Statele Unite au testat recent cu succes două rachete hipersonice Lockheed Martin, a anunţat Pentagonul, în contextul îngrijorărilor în creştere că Rusia şi China au avut mai mult succes în dezvoltarea propriilor arme de acest tip.

U.S. Air Force a confirmat că a testat cu succes marţi ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon) în largul coastelor Californiei.

Potrivit Agerpres, în acest test racheta purtătoare a fost transportată sub aripa unui avion B-52H înainte de a fi lansată. În teste anterioare, arma nu s-a separat de avion.

”Acest al doilea test încheiat cu succes demonstrează capacitatea ARRW de a atinge şi menţine viteze hipersonice operaţionale, de a culege date cruciale pentru a fi folosite în alte teste de zbor şi de a valida separarea sigură de aparatul de zbor”, a indicat Lockheed într-un comunicat.

Citește și: Rusia ar putea fabrica 50 de rachete nucleare hipersonice anul acesta. Șeful Statului Major american: ”Nu ai cum să te aperi”

Armele hipersonice străbat atmosfera cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât cea sunetului, adică cu circa 6.200 km/h.

Air Force photo by Giancarlo Casem

Într-un test separat cu armă hipersonică, Agenţia federală pentru proiecte de cercetare avansată de apărare (DARPA) a confirmat că a realizat cu succes primul test cu arma hipersonică Operational Fires, la poligonul White Sands, statul New Mexico.

Unul din conceptele Lockheed Martin pentru arma DARPA este să utilizeze un lansator HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), precum cele trimise Ucrainei, pentru lansarea armei.

Contractorii din industria de apărare speră să profite de pe urma trecerii spre arme hipersonice nu doar prin construirea lor, dar şi prin dezvoltarea de mecanisme noi de detecţie şi contracarare.

Producători de armament precum Lockheed, Northrop Grumman şi Raytheon Technologies şi-au prezentat programele de arme hipersonice investitorilor, în contextul în care atenţia lumii se îndreaptă spre noua cursă a armamentelor cu o clasă nouă de arme.

Sursa foto: Air Force photo by Giancarlo Casem

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri