Directorul CIA, William Burns, neagă speculațiile potrivit cărora Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate, inclusiv în ceea ce privește sănătatea lui mintală, și a spus că liderul de la Kremlin este foarte conștient de războiul brutal pe care l-a iscat în Ucraina, relatează BusinessInsider.

Vorbind la Summit-ul de securitate din Aspen, Burns a spus că, după ce a monitorizat strategiile lui Putin timp mai bine de două decenii, liderul de la Kremlin încă este foarte imprevizibil.

Burns a spus că „apetitul pentru risc” al lui Putin a crescut în perioada premergătoare războiului din Ucraina, susținând că președintele rus păstrează un cerc restrâns acum, dar că, în trecut, a avut consilieri care i-au contestat deciziile. „Practic, nu mai există niciun fel de opoziție acum”, a mai spus William Burns.

Directorul CIA a comentat fără ezitare zvonurile legate de sănătatea precară a lui Vladimir Putin, probleme care s-ar fi amplificat de la începutul războiului, spunând că nu sunt deloc adevărate.

Există o mulțime de zvonuri despre sănătatea președintelui Putin, dar din informațiile noastre putem spune că este «prea sănătos»”, a spus Burns la o conferință din cadrul summitului de la Aspen.

Retail jobs

Totodată, William Burns a mai spus, în ultima sa întâlnire cu liderul de la Kremlin din luna noiembrie, „Putin nu a încercat în niciun fel să nege planificarea războiului din Ucraina”.

„El crede că este dreptul lui, este dreptul Rusiei, de a domina Ucraina”, a spus Burns în Aspen.

În luna iunie, și Putin abordase aceste zvonuri, spunând că acestea sunt „exagerate”. Tot atunci, Preşedintele rus Vladimir Putin a comparat politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare atunci când acesta a luptat contra Suediei, în Marele Război al Nordului, invadând o parte a acesteia, precum şi ceea ce sunt astăzi Finlanda, o parte din Estonia şi Letonia.

Anterior, experți în problematica rusă au declarat pentru BusinessInsider că eliminarea de către Putin a cercului său de apropiați de la începutul războiului din Ucraina a fost rezultatul propriilor politici ale liderului de la Kremlin.

Citeste si:
SUA solicita Chinei sa "respecte regulile" in materie de informatii...
SUA solicita Chinei sa...

Putin nu a vrut să audă adevărul despre eșecurile din această campanie militară, ceea ce a creat un context de dezinformare, ceea ce a creat un nivel ridicat de frustrare din partea lui Putin care a început să dea vina pe înalții săi oficiali.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri F