Apa de pe Pâmânt ar putea proveni de la asteroizi. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință după ce au analizat mostre rare colectate în cadrul unei misiuni spațiale japoneze care a durat șase ani, scrie Yahoo News.

Cercetătorii au analizat materialul adus pe Pământ în 2020 de pe asteroidul Ryugu. Cele 5,4 grame de roci și praf au fost colectate de o sondă spațială japoneză.

Un grup de cercetători a declarat că a găsit material organic care arată că unele dintre elementele constitutive ale vieții pe Pământ, aminoacizii, ar fi putut fi formate în spațiu.

Citiți și: Oamenii de știință încep să înțeleagă comportamentul ciudat al meteoriților în timp ce cad pe Pământ

Într-un nou articol publicat în revista Nature, oamenii de știință au declarat că probele de pe Ryugu ar putea oferi indicii cu privire la misterul modului în care au apărut oceanele pe Pământ în urmă cu miliarde de ani.

"Este posibil ca asteroizii de tip C, volatili și bogați în substanțe organice, să fi fost una dintre principalele surse de apă de pe Pământ", se arată în studiul realizat de oamenii de știință din Japonia.

"Livrarea de substanțe volatile (adică substanțe organice și apă) pe Pământ este încă un subiect de dezbatere notabilă", se arată în studiu.

Misiunea OSIRIS-REx a NASA a colectat o mostră de pe un alt asteroid din apropierea Pământului - Bennu, care este similar cu Ryugu. Eșantionul se va întoarce pe Pământ în 2023.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri