Oficiali instalaţi de Rusia în Ucraina au anunţat că o rachetă ucraineană a lovit un depozit de combustibil de la centrala nucleară Zaporojie, făcând o gaură în acoperiş, a informat agenţia de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, citat de Agerpres.

Vladimir Rogov, membru al administraţiei susţinute de ruşi în regiunea Zaporojie, a postat o fotografie pe Telegram în care s-ar vedea o gaură în acoperişul unei clădiri a obiectivului folosită pentru depozitarea combustibilului pentru reactorul instalaţiei.

Reuters nu a putut verifica informaţiile de pe câmpul de luptă.

Kievul şi Moscova au negat că vizează cea mai mare centrală nucleară din Europa, acuzându-se reciproc de bombardamente. Ambele declară că situaţia de la centrală ameninţă siguranţa Europei şi se acuză reciproc de riscul unui dezastru nuclear.

În urma informaţiilor privind această lovitură, oficialii au spus că nivelurile de radiaţii la centrală sunt normale

Oficiali instalaţi de ruşi în Zaporojie au acuzat Ucraina că "trage încontinuu" asupra centralei. Ucraina a folosit un tun Howitzer M777 fabricat în SUA pentru a lansa obuze de artilerie, a relatat agenţia oficială de presă TASS, citând administraţia locală, notează Reuters.

"Forţele armate ale Ucrainei folosesc obuzierul american M777 pentru atacuri asupra Energodar", oraşul unde este situată centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, şi "a fost înregistrată o lovitură pe acoperişul unei clădiri speciale de pe teritoriul centralei nucleare electrice Zaporojie", a informat administraţia militaro-civilă a oraşului (VGA), instalată de ruşi, citată de agenţia TASS.

Informaţiile asupra acestor lovituri survin în timp ce organismul de control nuclear al Naţiunilor Unite a anunţat luni că trimite o misiune la centrală, administrată de personal ucrainean dar sub controlul forţelor armate ale Rusiei, aminteşte Reuters.

Sursa foto: Shutterstock / deniska_ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri