Ucraina vrea să devină direct membru al NATO, şi nu prin planul de aderare format înainte ca trupele ruse să invadeze ţara în februarie, relatează DPA, citează Agerpres. Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei, Olha Stefanishyna, a spus că, având în vedere toate circumstanțele de după 24 februarie și jumătate de an de război, potențiala decizie a NATO cu privire la planul de acțiune pentru aderarea Ucrainei nu mai este la fel de importantă ca înainte - doar aderare directă, scrie European Pravda.

"Numai apartenenţa" în sine, printr-o rută directă, este o opţiune, a declarat vicepremierul pentru Integrare Europeană şi Euro-Atlantică Olha Stefanişîna.

Ucraina a adoptat în schimb foarte multe practici ale alianţei militare occidentale, a spus ea, adăugând că soldaţii ţării sale au o experienţă unică de luptă de care duc lipsă militari ai altor membri NATO.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, cerând ca Ucraina să aibă statut neutru şi, astfel, să abandoneze obiectivul constituţional din 2019 de a deveni membru a NATO. Membrii potenţiali ai Alianţei Nord-Atlantice de obicei trebuie să urmeze un plan de aderare pentru a se alinia la standardele NATO.

„Dacă ați fost atenți, Rusia nu o cere și nu a discutat-o deloc jumătate din război. Războiul la scară largă a anulat toate narațiunile posibile ale Federației Ruse - atât despre amenințarea din partea NATO, cât și despre protejarea populației vorbitorilor de limbă rusă. Multe dintre lucrurile de care țările Alianței se temeau de fapt, spunând că ar putea să supere Rusia. Prin urmare, nu luăm prea în serios nicio declarație a Federației Ruse și vom fi gata să revenim la discuții după ce ne eliberăm teritoriile", a spus viceprim-ministrul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri