Un cuplu de englezi a avut parte de o surpriză plăcută în timp ce își renova casa situată în Ellerby, North Yorkshire. Aceștia au găsit 264 de monede de aur sub podeaua din bucătărie.

Cei doi locuiau de peste un deceniu în casa respectivă, fără a avea nici cea mai mică idee că iau masa stând pe o comoară. Acum vor să vândă cele 264 de monede de aur, evaluate la 250.000 de lire sterline, conform NDTV.com.

Inițial, când au lovit cutia de metal ce conținea monedele, au crezut că au dat de un cablu de electricitate. Se aflau în plin proces de renovare și doar ce dăduseră la o parte podeaua locuinței construite în secolul al XVIII-lea.

Astfel de monede pot fi declarate comori și devin automat proprietatea coroanei, dacă au o vechime de cel puțin 300 de ani. Cum cea mai nouă dintre monede avea 292 de ani la data descoperirii, întreaga colecție a fost considerată drept a avea mai puțin de trei secole.

Astfel, cuplul a fost considerat proprietarul de drept al comoarei.

Sursa foto: Dyfrain / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri