Daca in urma cu o saptamana posesorii de Bitcoin sarbatoreau faptul ca moneda a depasit pragul de 5.000 de dolari, inceputul acesta de saptamana nu ii prinde la fel de entuziati, avand in vedere ca pretul unei monede digitale a scazut semnificativ. Aceasta fluctuatie a fost cauzata si de o serie de decizii care au fost luate la nivelul Chinei, cea mai mare piata pe care se tranzactioneaza moneda digitala.

Dupa ce autoritatile din China au interzis ICO-urile, modalitatea prin care startup-urile reuseau sa primeasca finantare prin emiterea unei proprii monede virtuale, Bloomberg a publicat un material conform caruia China va interzice tranzactionarea monedelor virtuale pe bursele interne, insa , fara a fi afectate tranzactiile over-the-counter( inafara pietei reglementate- OTC).

Aceasta veste legata de interzicerea tranzactionarii pe bursa, dar si masura luata cu privirea la campaniile de strangere de fonduri prin intermediul ICO-urilor, au afectat simtitor intreaga piata a criptomonedelor. Cea mai mare fluctuatie fiind resimtita la nivelul monedei Bitcoin, care pe 4 septembrie depasea pragul de 5.000 de dolari, urmand ca astazi, la o saptamana distanta, pretul unei monede sa fie in jur de 4.100 de dolari.

China este tara unde se realizeaza peste 23% dintre tranzactiile cu bitcoin si de asemenea casa celor mai multe persoane care se ocupa cu “minatul” monedei digitale.

Citeste si:
Xi: Nicio forta nu va putea opri China din drumul ei catre viitor
Xi Jinping: Nicio forta nu va...

Sursa foto: By taa22 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Motivul pentru care China creste porci de dimensiunea ursilor polari