Bitcoin s-a tranzactionat la o cotatie de pana la 1.030 de dolari pe piata Mt. Gox, in crestere de 76,6 ori fata de 13,27 dolari in decembrie anul trecut.

Multi analisti si investitori au asociat avansul sustinut al Bitcoin cu o bula speculativa, insa notoritetea tot mai mare si semnalul Senatului SUA ca ar putea accepta moneda ca alternativa de plata au deschis calea unor noi cresteri.

Monedele virtuale au depasit un obstacol important saptamana trecuta, cand autoritatile americane au semnalat intr-o audiere in Senat ca sunt dispuse sa le accepte ca alternative legitime de plata. Audierea din Senat a calmat temerile ca SUA ar putea lua masuri care ar reduce atractivitatea monedelor virtuale.

Aceste inovatii ofera perspective pe termen lung in anumite zone!

Unele declaratii ale presedintelui Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, au fost, de asemenea, considerate pozitive pentru perspectivele Bitcoin. Intr-o scrisoare adresata Senatului inaintea audierii de saptamana trecuta, Bernanke a reluat comentarii ale fostului vicepresedinte Fed Alan Blinder, care a raspuns la intrebari despre monedele virtuale intr-o audiere in Camera Reprezentantilor in 1995.

"Depozitia vicepresedintelui Alan Blinder de la momentul respectiv a scos in evidenta ca aceste inovatii, chiar daca prezinta unele riscuri in privinta supravgherii si impunerii legii, ofera perspective pe termen lung in anumite zone, mai ales daca inovatiile promoveaza un sistem de plati mai rapid, mai sigur si mai eficient", a afirmat Bernanke.

Intrucat o mare parte a noii cereri pentru Bitcoin vine din China, audierea din Senatul SUA a sustinut sperantele ca autoritatile de la Beijing nu vor recurge la reglmenetarea prea stricta a monedelor digitale.

Citeste si:

Bitcoin este in crestere cu aproximativ 30% fata de deschiderea de marti, 19 noiembrie, a doua zi dupa audierea din Senat.

Cautarile online pentru temenul "bitcoin", adaugat in acest an si in dictionarul online Oxford, au crescut puternic incepand din luna septembrie, potrivit datelor Google.

Un test al unei eventuale acceptari la scara mai larga a monedei ar putea veni in aceasta saptamana, odata cu "'Bitcoin Black Friday".

Evenimentul va fi organizat vineri, dupa Ziua Recunostintei. Conform site-ului de promovare, comercianti online de produse si servicii variate vor oferi reduceri semnificative tuturor celor care platesc in Bitcoin