O barcă de observare a păsărilor s-a scufundat în Noua Zeelendă după s-ar fi ciocnit de o balenă. În urma incidentului, cinci pasageri și-au pierdut viața.

Unsprezece persoane, majoritatea din grupul de observare a păsărilor, se aflau la bord când barca s-a răsturnat în Golful Goose, lângă orașul Kaikōura, scrie BBC.

Poliția s-a abținut în a dezvălui cauza exactă a accidentului, abia confirnând coliziunea. Însă primarul Craig Mackle a transmis reporterilor că este de părere că barca ar fi ”deranjat” balena.

Domnul Mackle a spus totuși că condițiile din golf, la acea vreme, erau „perfecte”, oficialii presupunând că balena a ieșit la suprafață sub vas, provocând răsturnarea acesteia.

Dacă barca ar fi lovit resturi, spre exemplu un buștean, aceastea ar fi lăsat urme vizibile în vasul lung de 8,5 metri. Însă acesta nu prezenta astfel de distrugeri.

”Este un eveniment tragic, care nu afectează doar viața familiilor celor decedați”, a mai precizat primarul, mulțumind celor implicați în salvarea pasagerilor.

Kaikōura este popular printre fanii vieții marine și o serie de afaceri locale oferă excursii cu barca și plimbări cu elicopterul pentru a vedea balenele și delfinii.

Astfel de accidente sunt foarte rare în regiune, dar numărul de balene din zonă din ultimele zile îl îngrijorează pe primar.

În 2015, cinci turiști britanici au fost uciși în Canada, când o barcă de observare a balenelor a fost lovită de un val și s-a răsturnat.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri