Numarul turistilor care vin in Delta Dunarii pentru observarea pasarilor a crescut in ultimii ani de aproape zece ori, a declarat, pentru Agerpres, Iliuta Goean, unul dintre operatorii turistici.

"Acum 14 ani puteam lua un singur grup de turisti, iar in ultimii ani am ajuns sa avem in perioada de varf 15 aprilie-15 iunie chiar si 10 grupuri simultan. Pentru mine a crescut foarte mult piata. In continuare sunt predominanti clientii straini, dar la turele de fotografie vin si foarte multi romani, tineri, foarte pasionati si foarte buni fotografi", a declarat Iliuta Goean.

Delta este in momentul de fata cel mai bun loc pentru turele de fotografie si observatul pasarilor. "Pelicanul cret este acum in maximum de penaj nuptial. Are coloritul foarte accentuat, i-au crescut penele crete care i-au dat numele. Din mai, cand vin turistii, pelicanii creti incep cuibaritul si nu mai arata la fel. Si cormoranii sunt acum in penaj nuptial. Cei care vin in Delta pot vedea de asemenea foarte multe rapitoare", a mai spus operatorul turistic.

In zona de uscat a Dobrogei, turistii pot observa in aceasta perioada gastele nordice, specie care nu poate fi vazuta in timpul verii, si gastele cu gat rosu, specie protejata la nivel international.

"Fiind sapte sau opt ani de cand s-a oprit vanatoarea, pasarile au devenit mult mai prietenoase si este o incantare pentru turisti sa vada vara lebede cu pui la trei metri distanta de barca. Din pacate, locurile cu adevarat salbatice scad de la an la an. Sunt locuri in care nu mai poti face fotografii din cauza gunoaielor de pe maluri si este pacat pentru ca e ultimul loc salbatic din Europa", a mentionat Iliuta Goean.

Preturile pentru turele de observat pasarile pornesc de la 1.800 de lei, pachetul de trei nopti, si pot ajunge la cateva mii de euro, in functie de cerintele clientilor.

"O tura de safari in Africa ajunge la 1.000 de euro. Doua persoane platesc aceasta suma pentru o singura zi si au platit accesul in parc, ghidul si combustibilul pentru o masina. Noi oferim la 350 de euro atat transferurile cu barca, ghidul, cat si cazarea si mesele", a precizat Goean.

Citeste si: Tulcea, pe primul loc la cresterea numarului de turisti in 2018

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri