Înmormântarea reginei, care va avea loc luni, se anunță a fi una dintre cele mai mari adunări de membri ai familiei regale și politicieni organizate în Marea Britanie în ultimele decenii. Invitațiile au fost trimise în weekend, iar aproximativ 500 de șefi de stat și demnitari străini sunt așteptați să participe. BBC a alcătuit lista cu persoanele care nu au fost invitate și cele care vor fi prezente la ceremonie.

Ceremonia de la Westminster Abbey are o capacitate de aproximativ 2.200 de persoane.

Cine nu a fost invitat la ceremonie

Reprezentanții din Siria, Venezuela și Afganistan nu au fost invitați, au declarat surse guvernamentale britanice pentru James Landale de la BBC. Coreea de Nord și Nicaragua au fost invitate să trimită doar ambasadori, nu șefi de stat.

Nu a fost invitat nimeni nici din Rusia, Belarus și Myanmar. Relațiile diplomatice dintre Marea Britanie și Rusia s-au prăbușit aproape complet de la invazia Rusiei în Ucraina, iar un purtător de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a declarat că acesta "nu ia în considerare" participarea la funeralii.

Liderii lumii care vor participa la funeralii

Casa Albă a confirmat că președintele Joe Biden va fi prezent împreună cu prima doamnă Jill Biden, deși se pare că aceștia nu se vor deplasa la slujbă cu autobuzul. Multe discuții s-au axat pe faptul dacă președintele Biden îl va invita pe predecesorul său, Donald Trump, să facă parte din delegația SUA, însă limitele dimensiunilor delegațiilor înseamnă că foștii președinți nu vor putea participa neapărat.

Sunt așteptați să participe lideri din întregul Commonwealth, al cărui șef a fost regina pe întreaga durată a domniei sale.

Citiți și: Președintele Iohannis va participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Ce reguli trebuie să respecte.

Printre ceilalți lideri mondiali despre care se spune că au acceptat invitații se numără Taoiseach-ul irlandez Micheal Martin, președintele german Frank-Walter Steinmeier și președintele italian Sergio Mattarella, precum și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-Yeol și președintele brazilian Jair Bolsonaro și-au confirmat, de asemenea, prezența.

De asemenea, sunt așteptați să facă deplasarea împăratul japonez Naruhito, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și președintele francez Emmanuel Macron.

Nu se știe dacă președintele chinez Xi Jinping, ale cărui vizite în Kazahstan și Uzbekistan în această săptămână vor marca prima oară când va părăsi China de la începutul pandemiei Covid-19, va primi o invitație sau dacă o va accepta.

Sunt așteptați membri ai familiilor regale din întreaga Europă, mulți dintre ei fiind rude de sânge ale reginei. Regele Philippe al Belgiei și regina Mathilde au confirmat că vor fi prezenți, la fel ca și regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și soția sa, regina Maxima, împreună cu mama sa, fosta regină olandeză, prințesa Beatrix. Regele Felipe și regina Letizia ai Spaniei au acceptat, de asemenea, o invitație, la fel ca și familiile regale din Norvegia, Suedia, Danemarca și Monaco.

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri