22 Septembrie 2022

Dmitri Medvedev: Regiunile anexate vor putea fi apărate cu arma nucleară. Referendumurile separatiste se vor ține în acest weekend



Disperarea Kremlinului atinge cote nebănuite cu o nouă declarație a lui Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, deși retorica venită dinspre cercul de putere de la Moscova era oricum inflamată puternic după recentul anunț de mobilizare făcut de Vladimir Putin.

Astfel, într-o declarație recentă, politicianul a declarat că orice arme din arsenalul Moscovei, incluzând armele nucleare, vor putea fi folosite pentru a apăra regiunile care și-au manifestat intenția de a deveni parte din Federația Rusă, conform Al Jazeera.

Acesta a mai declarat, de altfel, cu aceeași ocazie, cu referire la referendumuri, că acestea vor avea loc orice s-ar întâmpla și că "nu mai există cale de întoarcere".

"Regiunea Donbas (Donețk și Lugansk) vor fi acceptate în Federația Rusă", a arătat acesta într-o postare pe contul său de Telegram.

Federația Rusă dispune de aproape 6000 de ogive nucleare, conform aceleiași publicații. Nu toate sunt însă pregătite de luptă, 1500 dintre acestea fiind retrase și doar aproximativ 1500 gata de a fi folosite.

Spre comparație, Statele Unite ale Americii dispuneau de mai puțin de 4000 de ogive nucleare în anul 2020.

Referendumurile separatiste sunt anunțate de altfel pentru acest weekend, fiind stabilite pentru perioada 23-27 septembrie.



Citeste si