Polonia a vorbit cu SUA despre posibilitatea ca aceasta să primească din partea americanilor arme nucleare pentru a contracara amenințarea tot mai mare din partea Rusiei, a declarat președintele Andrzej Duda. Declarația vine în contextul în care Kremlinul își intensifică amenințările nucleare cu privire la folosirea de arme nucleare împotriva Ucrainei.

Polonia, cel mai mare membru NATO din Europa de Est și-a mărit bugetul pentru echipamente militare încă de la începutul războiului declanșat de Rusia în țara vecină. Cu toate acestea, oficialii nu au transmis până acum vreo informație care să arate că își dorește arme din partea aliaților pentru a descuraja intențiile Rusiei, scrie Bloomberg.

Comentariile ridică întrebări dacă armele nucleare americane ar putea fi găzduite pentru prima dată de un membru NATO care s-a aflat cândva în spatele Cortinei de Fier.

„Problema, în primul rând, este că nu avem arme nucleare. Există oportunitatea de a participa la programul de găzduire a armelor nucleare”, a declarat președintele Andrzej Duda.

Programul de găzduire a armelor nucleare poate cuprinde orice, de la oferirea de avioane de escortă sau de recunoaștere pentru o misiune nucleară sau oferirea de avioane cu dublă capacitate, disponibile pentru roluri nucleare și până la găzduirea efectivă a armelor nucleare ale unui aliat. Țări precum Germania, Belgia, Țările de Jos, Italia și Turcia găzduiesc arme nucleare americane pe teritoriul lor.

În aprilie, liderul de facto al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, care conduce Partidul Lege și Justiție, de guvernământ, a declarat pentru ziarul german Welt am Sontag că Polonia este „deschisă” să găzduiască arme nucleare americane.

Putin a sugerat în ultimele zile că escaladarea ulterioară în Ucraina ar putea implica arme care nu au mai fost folosite în război din 1945.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri